Kuşadası Kale Kapısı"nın sahneye koyduğu mitolojik öykünün antik tiyatrolarda sahnelenmesine devam ediliyor. Çeşitli mesleklerden dokuz tiyatrosever gençten oluşan “Kuşadası Kale Kapısı Dans Tiyatrosu” konusunu Milet antik kentinde geçen mitolojik “ Psykhe ve Eros “ öyküsünden alan “ Psykhe ve Eros “ isimli oyunu bu kez Didim"deki Apollon Tapınağı"nda sahneye koydu.
Gösteri ilk olarak Kuşadası"nda tiyatro severlerle buluşmuş ve daha sonra da, Söke, Güllübahçe ve Didim Belediyeleri"nin ortak kültür projesi olan “Festival Meandros” kapsamında 12 Temmuz"da Herakleia (Kapıkırı) antik kenti agorasında sahnelenmişti. Son olarak mitolojik öykünün geçtiğini Didim"deki Apollon tapınağında sahnelenen oyun büyük ilgi gördü.
Kuşadası Kale Kapısı Dans Tiyatrosu"na destek veren Kuşadası Rehberler Derneği(KURED)"nin Başkanı Ali Karapınar, gösterinin, yıllardan beri turistlere gezdirdikleri antik tiyatro kalıntılarına hayat verdiğini belirterek, “Psykhe”nin kelime anlamının “nefes-ruh”, yani “can” olduğunu, öykünün dansla anlatılması nedeni ile dil sorununun da ortadan kalktığını söyledi. Dans tiyatrosuna gösterilen ilginin kendilerine cesaret verdiğini belirten KURED Başkanı Ali Karapınar, “Kuşadası Kale Kapısı Dans Tiyatrosu"nun repertuarı, zaman içerisinde, mitolojik öyküleri işleyen çeşitli gösterilerle zenginleşecek. Amacımız, dans tiyatromuzu, antik kentlerde düzenlenen festivallere davet edilen bir topluluk yapmak” diye konuştu.