DP'nin "içler acısı" halini hep uzaktan izledi Tansu Çiller.. 5 yıl boyunca bağrına taş bastı, sustu ve hiç konuşmadı partisinin başında olan Ağar'la ilgili.

22 Temmuz gecesi büyük bir acı yaşadı eski başbakan. Yüzde 10'un altına düşürdüğü partisinin bu kadar yerlerde sürüneceğini hiç ama hiç hesaba katmamıştı.

Sonuç hüsran!

Çiller buna rağmen sustu, "sabır" dedi kapısını çalanlara. Tüm ısrarlara rağmen, siyasete dönmemeye kararlıydı. O hayır dedikçe, DP'liler "dön" dedi.

Tansu Hanım dönmedi, dönmeyecek de... Bir hafta önce "işaret" etti ama isim vermedi. "Genç, bu partiye hizmet eden , il başkanlığı yapmış bir kişi"yi işaret etti..

DP'liler Çiller'in işaretini anlamıştı aslında. Ama düşüncesini sesli ifade etmesini istiyordu. DP'nin genç ve etkili isimlerinden, Çiller'e yakın olan Süleyman Soylu, kendisinin işaret edildiğinin farkında değildi belkide. O da diğer DP'liler gibi sürekli çıkış yolu arıyor, Çiller'in dönmesi için ikna turları atıyordu.

ANA OĞUL GİBİ ÇALIŞALIM

Az önce de belirttiğimiz gibi Çiller kararlıydı, dönmeyecekti. O istiyordu ki, genç biri partisinin başına gelsin ve kıratı yeniden şahlandırsın.

İnternethaber Çiller'in bu düşüncesinden yola çıkarak, "konut" ile "Süleyman Soylu" arasında mekik dokudu ve tarif edilen ismi ortaya çıkardı.

O isim Süleyman Soylu'ydu....

Tansu Çiller kendisine sürekli "dön" baskısı yapan Soylu'yu DP'nin başında görmek istediğini ilk kez açıklıyor ve şöyle devam ediyordu:

-Ana-oğul çalışalım.

Soylu bu sözler üzerine, kararını veriyor:

-DP'nin liderliğine adayım.

Genç Süleyman, bugün yola çıktı, teşkilatları gezecek. Perşembe günü İstanbul'a dönecek ve adaylığını resmen açıkladıktan sonra, Ankara'da karargah kuracak. Tansu Çiller ise, tüm gücüyle, genç yaşta İstanbul'un başına getirdiği Süleyman Soylu'ya destek olacak.

Tabii Ağar korkup kongreyi iptal etmezse... Böyle bir ihtimal de var ama, bugün olmazsa yarın.. "Ana-oğul" yani Çiller-Soylu ikilisi kıratı yeniden şahlandırmaya kararlı.

Bu arada, Soylu'ya "Çiller'in emanetçisi" diyenler çıkacaktır. Tansu Çiller'in bu konudaki sözlerini not düşelim de, herkes istediğini söylemekte yine özgür olsun.

Çiller, Soylu'ya desteğini açıklarken, "Hepimiz milletin emanetçisiyiz" diyerek, bir nefer gibi çalışacağını söylüyor. Meraklısına duyurulur.

İnternethaber : (Hadi Özışık'ın özel haberi)