Aydınspor Kulübü"nde 7 yıl süreyle başkanlık görevini yürüten Tansel Önder, Aydınpost"a özel açıklamalarda bulundu.
Önder, kendisiyle yapılan telefon görüşmesinde adaylığı ve 3 Ocak"taki kongre öncesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Aydınpost"a özel açıklamalarda bulunan Tansel Önder şunlar söyledi:

Deli değilim
Aydınspor kulübünde 7 yılda 700 milyar lira harcadığı söyleyen Tansel Önder, “Aday olacağımla alakalı çıkartılan dedikodular asılsızdır. Öyle bir şey yok. Bugün ortada futbolcu yok. Kulüp oynayacak oyuncu bulamıyor. Bugün aday olmak için kahraman olmak gerekir. Hatta deli olmak lazım. Ama ben o kadar deli değilim” dedi.

Birleşme artı bir şey kazandırmaz
Aydınspor Kulübü"nün Aydın Belediyespor ile birleşerek, “Aydın Belediyespor” ismiyli ligde mücadele vermesinin maddi anlamda artı bir durum oluşturmayacağını iddia eden Tansel Önder, “Ben hukukçu arkadaşlara bu konuyu sordum. Kaynak aktarımı konusunda yasal olarak birleşmenin fazla bir artı değer katmayacağını açıkladılar. Çünkü birisi profesyonel takım diğeri de amatör kulüp. Ve bu iş o kadar kolay değil. 3 Ocak tarihinden 10 gün sonra maçlar başlayacak. Bunu yapabilmek için bile yeterli süresi yok kimsenin” diye konuştu.

Alacağım kimi ilgilendirir
Tansel Önder, “Kulüpten alacağım ya da borçlarım kimi ilgilendirir ben bunu anlamıyorum. Bugünkü yönetimin de alacağı var eminim. Belki de benimki alacağımdan daha fazla alacakları var. Bugün kim kimi suçlayacak bu işten dolayı söyler misiniz?” dedi.

Uzunırmak"a teşekkür edilmeli
Aydınspor"un eski Başkanı Tansel Önder, “Ben Ali Uzunırmak"a teşekkür edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha iyi yapacağını söyleyenler konuşuyor olabilir. Nerede bu isimler o zaman? Daha dün benimle söylediklerimle bugün yaşananlar arasında ne fark var Allah aşkına? Emek harcamış, para harcamış, zamanını vermiş herkese teşekkür etmeleri gerekiyor. Devir tartışma devri değil” şeklinde konuştu.

Suçlular, en çok konuşanlar
Başkan Uzunırmak"ı eleştirenleri, “Ali Uzunırmak hangi durumda kulübü devralmış da eleştiriyorsun?” diye çıkışan Tansel Önder, “Başkan olmak gibi bir düşüncem yok. İşlerin yürümesi için taşın altına gerekirse elimi koyarım. Bazı futbolcuların alınması konusunda da görüşmelerde bulundum. Camiada 7 yıllık geçmişim var” dedi.

Laf söyleyenler karşısında beni bulur
Her başkan olanın harcadığı parayı bağışlaması mı gerekiyor diyen Tansel Önder “Bugün de başkan olmak artı bir şey kazandırmaz. 7 yılda her yıl 100 milyar olmak üzere, 700 milyar lira harcamışım. Muhasebe bunun kayıtları bulunmaktadır. İsteyen gidip öğrenebilir. Türkiye"nin şartları belli. En çok konuşan insanlar tarafından bugün kulüp bu hallere geldi. Ali Uzunırmak ve yönetimine laf söyleyenler önce beni karşılarında bulurlar. Kolay değil hiçbir şey. Ben bu insanların eleştirilmesine karşıyım” dedi.