Ergenekon ve Danıştay davasının birleştirildiği ana davada, bu hafta tarihi bir yüzleşme yaşanması bekleniyor. Danıştay üyelerine silahlı saldırı düzenleyen sanık Alparslan Arslan ve azmettiriciler, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün yargılandığı davaya mağdurlar da katılıyor.

Eski Danıştay 2. Dairesi Başkanı Mustafa Birden ile üyeler Ayfer Özdemir, Ayla Gönenç ve Ahmet Çobanoğlu’nun katılacağı davada, mağdurlar tetikçiye soru sorabilecek.

17 Mayıs 2006 tarihinde yaşanan Danıştay saldırısı dosyasının, Ergenekon davasıyla birleştirilmesinin ardından, önemli gelişmeler yaşandı. Saldırının mağdurları Danıştay 2. Dairesi Başkanı Mustafa Birden ile üyeler Ayfer Özdemir, Ayla Gönenç ve Ahmet Çobanoğlu, Haziran ayında Ankara’da verdikleri ifadede İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya katılmak istediklerini bildirmişlerdi. Bunun üzerine mağdurlara davetiye gönderen mahkeme, derhal duruşmaya katılmalarını istedi. Bugün devam edecek davada, saldırıya uğrayanlarla tetikçi ve azmettiricilerin yüzleşmesi bekleniyor.

Tansel Çölaşan ifade verecek

Mahkemenin bizzat dinleyeceği mağdurların, saldırgan ile diğer sanıklara soru sormasını sağlayacağı belirtildi. Böylece, daha önce muğlakta kalan “Alparslan Arslan saldırı anında tekbir getirdi” iddiası da netlik kazanabilecek. Söz konusu tekbir iddiası dönemin Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan tarafından dile getirilmişti. Saldırının hemen ardından Çölaşan, basının karşısına geçerek saldırganın “Allah’ın askerleriyiz” diye bağırdığını iddia etmişti. Dünya basını Çölaşan’ın bu ifadelerini sayfalarına taşımıştı. Mahkemenin şimdi Çölaşan hakkında da işlem yapması ve tekbir iddiasını sorması için girişimlerde bulunacağı öğrenildi. Bu durumda, Çölaşan’ın da ifadesinin alınması gündeme gelebilir. 17 Haziran’da ifade veren Mustafa Birden ise, Arslan’ın olay anında tekbir getirmediğini vurgulamıştı. (Star)