Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap'ı ziyaret eden Tanrıverdi, esnaf ve sanatkarın sorunlarını dinlemek için seçim sonrasında da ziyaretlerine devam ettiklerini, Manisa'da tüm sivil toplum örgütleriyle ortak akıl için Nisan ayında yaptıkları toplantının ardından ikincisini gelecek ay yapacaklarını söyledi.

Daha sonra Manisa Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD) başkan ve üyeleriyle dernek binasında akşam yemeğinde bir araya gelen Tanrıverdi, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de ekonomik istikrarın ve disiplinin sağlandığını, bu nedenle Türkiye'nin ayaklarını sağlam bir şekilde yere bastığını söyledi.

Türkiye'nin sosyal olarak da ayağını yere sağlam bastığını kaydeden Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İleri ve müreffeh bir Türkiye olma yolunda AK Parti iktidarlarında önemli yol almış, hız kazanmıştır. İnşallah 2023 hedefimizde bu gerçekleşmiş olacaktır. 25 bin dolar olarak hedeflediğimiz milli gelire ve dünyada lider ülkeler arasına, hiç değilse ilk 10 arasına girme hedefimizi de gerçekleştirmiş olacaktır. Bu hedefleri gerçekleştirdiğimiz zaman elbette Türkiye'de refah düzeyi ekonomik ve sosyal yönden artmış olacaktır. Bugün model ülke olan Türkiye, daha ileriye taşınmış bir Türkiye olacaktır. Vahşi dünyada adaleti gerçekleştirmede önemli bir rol oynayan ülke olacaktır. Sadece kendimizi şehrimizi düşünmeyiz, tüm dünya insanının huzurunu saadetini düşünürüz. O açıdan Türkiye bu politikalarıyla inşallah dünyada model bir ülke, lider bir ülke olmuş olacaktır.''

Tanrıverdi, Anayasa değişikliği için TBMM'de uzlaşma komisyonunun kurulduğunu, her partiden milletvekili sayılarına bakılmaksızın 3'er üye alındığını söyledi.

2012 yılı sonuna kadar Anayasa değişikliğinin gerçekleşme zorunluluğunun olduğunu ifade eden Tanrıverdi, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin daha fazla vakit kaybetmeye tahammülü yoktur. Bir yıl içerisinde bu Anayasa değişikliği gerçekleşmelidir. Eğer 1 yılı aşan bir sürede değişiklik gerçekleşecek olursa, Türkiye için yararlı bir iş olmaz. Dolayısıyla 1 yıl içerisinde bu değişikliğin tamamlanmasından yana biz gayretlerimizi ortaya koyacağız. Ana muhalefet ve muhalefet partileri de bu noktada gayret göstermelidir. Özellikle sanayici, işadamı ya da diğer sivil toplum örgütlerimizin beklentisi de bu noktadadır. Çünkü güçlü bir Anayasa, demokrat bir Anayasa, hukukun üstünlüğünü öne çıkaran bir Anayasa, özgürlükçü bir Anayasa o ülkenin geleceğinin önemli bir zemini ve teminatıdır. Özellikle dış sermaye buna bakar. AK Parti iktidarlarıyla yasal düzenlemelerle önemli zemin oluşturulmuş olmasına rağmen Anayasa ile bu taçlandırıldığında elbette Türkiye'nin daha büyük yatırımlara sahip olması, daha gelişmiş sanayiye sahip olması mümkündür. Biz bu açıdan Anayasa değişikliğinde ısrar ediyoruz ve çabuklaştırılması için de gayret gösteriyoruz.''
AA