AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, hükümetin ülkeyi terör belasından kurtaracak azmi ve kararlılığı ortaya koyduğunu belirterek, ''Artık bu ülkede insan kanının akmasına tahammülümüz yoktur'' dedi.

Manisa'nın Kula ilçesinde üç temel atma törenine katılan Tanrıverdi, ilk olarak bir süre önce göreve başlayan Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır'ı makamında ziyaret ederek, başarılar diledi.

Tanrıverdi, Şah Süleyman Cami ile karşısında yer alacak olan 200 kişilik öğrenci yurdunun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, iktidarları döneminde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 510 yurt inşa edildiğini, bu yurtlarda 85 bin öğrenciye sağlıklı bir mekan ve sıcak yemek yeme imkanı sağlandığını söyledi. 2 milyon liraya mal olacak öğrenci yurdunun, 270 günde tamamlanmasının planlandığını belirten Tanrıverdi, AK Parti olarak altyapı yatırımlarının yanı sıra ülkenin geleceği gençlere yönelik yatırımlara da büyük önem verdiklerini ifade etti.

Tanrıverdi, Şah Süleyman Camisi'nin yıllar önce planlanmasına rağmen hayata geçirilemediğini, Kulalı hemşehrilerin gayretiyle iki yıl içinde tamamlanarak, hizmete açılmasının planlandığını kaydetti.

Terörü lanetlediklerini vurgulayan Tanrıverdi, şöyle konuştu:

''Terör nereden gelirse gelsin, rengi ne olursa olsun lanetliyoruz. Terör, her defasında kirli vahşi yüzünü ortaya koymaktadır. Teröre karşı bir ve beraber olmalıyız. Hükümetimiz, teröre karşı ne yapılması gerekiyorsa hepsini ortaya koymaktadır. Hükümetimiz, terör belasından bu ülkeyi kurtaracak azmi ve kararlılığı ortaya koymuştur. İnşallah bu Kurban Bayramı'nda keseceğiniz kurbanların kanları, insan kanlarının akmasının önüne geçecektir. Artık bu ülkede insan kanının akmasına tahammülümüz yoktur. İnsanımızın bu noktada daha fazla mağdur olmasına göz yumamayız.''

Daha sonra 208 konutlu TOKİ evleri temel atma törenine katılan Tanrıverdi, iktidarları döneminde TOKİ tarafından 100 bini aşkın nüfuslu 20 şehir kuracak kadar konut yapıldığına dikkati çekti.

Hüseyin Tanrıverdi, Kula'da dar sabit gelirli ailelerin konut sahibi olabilmesi amacıyla TOKİ ile Kula Belediyesinin ortaklaşa proje hazırladığını belirterek, ''Hükümetimizin sosyal devlet ilkesinden hareketle, insanımızın yaşam kalitesini ve koşullarını iyileştirme yolunda attığı en ciddi adımlardan birisi de TOKİ'nin hayata geçirdiği projelerdir. 2023 hedefimiz, 500 bin konut daha üretmektir. İşte AK Parti'nin farkı budur'' dedi.

-''Yeni anayasa ile ilerlememiz devam edecektir''-

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 88. yıl dönümünün kutlandığına değinen Tanrıverdi, ülkenin büyük acıları arka arkaya yaşadığını, bu kederli günlerde milletin ortaya koyduğu birlik ve beraberliğin yarınlara daha çok ümitle bakmaya vesile olduğunu ifade etti.

Tanrıverdi, şöyle devam etti:

''Türkiye, geçmişiyle, potansiyeliyle ve bugünüyle, büyük bir devlettir. Bugünleri milli birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizle aşacağız. Cumhuriyeti kuran ve bugünlere getiren irade, milletimizin sarsılmaz, çelikleşmiş birliğidir. Bu birliği bozmaya, bölmeye çalışanlar, bunu başaramayacaktır. Cumhuriyet, milletimizin istiklal aşkının açık bir tezahürüdür. Cumhuriyet, erdemli bir yönetim biçimi ve erdemli bir toplum inşa etme irade ve vizyonunun sonucudur. Türkiye, yer altı ve üstü zenginlikleriyle genç ve dinamik insan potansiyeliyle yakın geleceğin en güçlü ülkelerinden birisi olacağını, son 9 yıldaki performansıyla göstermiştir. İleri medeniyetler seviyesine doğru hızla giderken, ayağındaki prangalardan da bir bir kurtulmaktadır. Daha demokratik, yeni ve sivil bir anayasa ile gelişme yolundaki ilerlememiz devam edecektir. Ülkemizi, daha aydınlık ve daha güzel bir gelecek beklemektedir.''

-''Gün, birlik, dayanışma ve paylaşma günüdür''

Van'daki depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarını kaybedenlere sabır, yaralılara da acil şifalar dileyen Tanrıverdi, ''Depremin doğu illerimizde olması sonrasında bazı kendini bilmezlerin yakışıksız ve densiz açıklamaları, sadece milli birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara hizmet edecektir. Bizim için Kocaeli, Sakarya neyse Van da Bitlis de odur. Bu bayrağın dalgalandığı, ezanların okunduğu her yer, Türkiye'dir, bizimdir. Bu zor ve acı günlerden, milletçe birbirimize daha çok kenetlenerek, kardeşlik ve beraberliğimizi pekiştirerek hep beraber çıkacağız. Gün, birlik, dayanışma ve paylaşma günüdür'' diye konuştu.

Hüseyin Tanrıverdi, mevcut binaların neredeyse yarısına yakınının mühendislik hizmetlerinden yoksun üretildiğini dile getirerek, bu binaların olası depremlerde yıkılması ve can kayıplarının olmasının kaçınılmazlığına dikkati çekti.

Sağlıklı ve etkin yapı denetim sisteminin, güvenli ve sağlıklı binalar üretilmesini sağlayacağını belirten Tanrıverdi, ''Yeni yapılan ve yapılacak binalarda, mutlaka gerekli mühendislik hizmetleri sağlanmalı ve uluslararası normların olup olmadığının kontrolü yapılmalıdır. Eski binalara ilişkin olarak da günlük, aylık ve yıllık kontroller yapılmalı, depreme dayanıklılık konusunda hazırlanacak raporlara ve görüşlere mutlak surette uyulmalıdır'' dedi.

Törenlere, Hüseyin Tanrıverdi'nin yanı sıra Kaymakam Yusuf Cıbır, Belediye Başkanı Selim Aşkın ve Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan ile çok sayıda kişi katıldı. Tanrıverdi, törenlerin ardından AK Parti Kula İlçe Başkanlığı görevine yeni atanan Nejdet Gülmez'i ziyaret ederek, başarı diledi.