Londra sokaklarında bıçakla dehşet saçan 32 yaşındaki İsmail Doğan'ın saldırıdan 6 ay önce ilaçlarını almayı bıraktığı ve “Tanrı'yı duyabiliyorum. Benden insanları bıçaklamamı istiyor” dediği öne sürüldü.

Londra'da 6 kişiyi bıçaklayan ve 1 kişinin ölümüne neden olan Türk İsmail Doğan davasında açıklanan bağımsız soruşturma hazırlanan raporunda, Doğan'ın hastanede geçirdiği süre içinde bakımında ihmal olduğu ortaya çıktı. İngiliz The Guardian gazetesi, akıl hastası İsmail Doğan'ın tedavisi ve bakımı ile ilgili yürütülen bağımsız soruşturma sonunda hazırlanan rapora dayanarak, Doğan'ın saldırıdan önceki bakımında ihmal olduğunu ve hemşirenin davayla ilgili notları tahrif ettiğini yazdı.

Gazete, bugün yayınlanması beklenen raporda, Doğan'ın bakımında bir dizi hatalar yapıldığı bilgisi yer aldığını kaydetti. Akıl sağlığı servisinde 4 kez psikiyatri servisinde yatan Doğan'ın, saldırıdan 6 ay önce psikoz ilaçlarını almayı bıraktığı ve çevresindekilere Tanrı'nın kendisinden insanları bıçaklamasını istediğini söylediği açığa çıktı.

Mart 2006 tarihinde çıkarıldığı mahkemede 5 kişiyi öldürmeye teşebbüs etmekten suçlu bulunan Doğan, kasıtsız olarak 58 yaşındaki Ernest Meads'ı öldürdüğünü kabul etmişti. Akli dengesi yerinde olmadığı için suçu hafifleyen Doğan'ın, süresiz olarak Broadmoor Psikiyatri Hastanesi'nde kalacağı bildirildi.
Saldırıdan sağ kurtulanlar ve yaşamını yitiren Ernest Meads'in yakınlarının da aralarında bulunduğu bir grup, bağımsız soruşturma açılmasını istemişti. Dönemin Başbakanı Tony Blair de 2006 yılı Nisan ayında bu yönde söz vermiş ancak raporun hazırlanması 4 yıldan fazla süre almıştı.

HÜRRİYET