GAZİANTEP"te freni boşalan 20 ton mazot yüklü tanker, hızını alamayarak bir evin oturma odasına girdi.

Kazada tanker şoförü ile birlikte 7 kişi yaralandı. Araçta sıkışan tanker şoförü itfaiye ekiplerinin operasyonuyla kurtarıldı.

Mevlana Mahallesi"nde öğle saatlerinde meydana gelen kazada, 26 yaşındaki Mustafa Arar yönetimindeki 63 LF 320 plakalı 20 ton mazot yüklü tankerin freni boşaldı.

Sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu tanker, 105 Nolu Cadde ile 108 Nolu Cadde"nin kesiştiği kavşakta bulunan 3 katlı apartmanın zemin katındaki evin oturma odasının bulunduğu duvara çarparak içeriye girdi. Çarpma sonucu tanker şoförü Arar ile birlikte duvarı yıkılan evde bulunan 36 yaşındaki Faik Yücel, eşi 33 yaşındaki Hazal, çocukları 7 yaşındaki İlhan, 4 yaşındaki Diyar, 3 yaşındaki Esra ve 2 yaşındaki Cemile Yücel yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla götürüldükleri Şehitkamil Devlet Hastanesi"nde tedaviye alındı.

Kaza sonrası araçta sıkışan tanker şoförü Arar"ın kurtarılması için itfaiye ekiplerinden yardım istendi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri sıkışan ve acı içerisinde kıvranan şoförü kurtarmak için seferber olurken, sağlık ekipleri de acısını azaltmak için müdahalede bulundu. Tankerin vinç ile çekilip, bazı parçalarının özel aletlerle kesilmesiyle yaralı şoför bir saat sonra kurtarıldı. Kurtarma çalışmaları sırasında elinden yaralanan bir itfaiye görevlisine de olay yerinde bulunan ambulansta müdahale edildi. - DHA