Eski futbolcu Tanju Çolak, PKK'nın kaçırdığı asker, kaymakam adayı ve sivilleri teslim almak için oluşacak komisyonda yer alacağını söyledi.
 
Tanju Çolak, PKK'nın 9 Temmuz 2011'de Diyarbakır Lice ilçesinde kaçırdığı astsubay Abdullah Söpçeler ve Uzman Çavuş Zihni Koç, sağlık teknisyeni Aytekin Turhan Uz ile 9 Ağustos günü Muş-Diyarbakır karayolunda kaçırılan kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ile Mardin'de vatani görevini yapan Aykut Çelik ve son olarak Siirt Şirvan'da kaçırılan 4 işçi için devrede.
 
İşadamı Fadıl Akgündüz'ün belediyeye yaptığı itfaiye aracı yardımı nedeniyle Siirt'e giden eski futbolcu Tanju Çolak, yemek için evine gittiği Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'tan PKK'nın elindeki asker ve sivil rehineler ile ilgili bilgi aldı. Başkan Sadak'ın, "PKK'nın elindeki rehineleri alalım" çağrısına olumlu yanıt veren Çolak, barışın sağlanması için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğunu belirterek, "Başkan beni barış elçiliğine soyundurttu. Ben asker ve sivillerimizi almak için oluşacak komisyonda seve seve yer alacağım" dedi.