Söke Çarşamba pazaryeri alanında açılan 16. Söke Tarım, Sanayi ve Ticaret Panayırı"nda Tarım Makineleri, sanayi sektörü, otomobil, traktör, yan sanayi, beyaz eşya, inşaat, damla sulama, teknoloji ve seracılık sektörlerinden yaklaşık 40 firmanın katılımcı olarak yer aldığı öğrenildi.
16. Söke Tarım, Sanayi ve Ticaret Panayırı"nın dün saat 18.00"de gerçekleşen açılış törenine CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mustafa Köseoğlu, İl Tarım Müdürü Sadettin Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cuma Kalmaz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin, CHP İl Genel Meclis Üyesi Orhan Korkmaz, MHP"li İl Genel Meclis Üyesi Orhan Ateş ve Mehmet Ali Oklay, CHP ve MHP İlçe Yöneticileri, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.
Söke Belediye Bandosu ve Söke Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile başlayan açılış töreninde konuşma yapan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, ticari alanda reklamın önemine değindi. Fuarların firmaların kendilerini tanıtması açısından olduğu gibi açıldığı il ve ilçelere de büyük katkı sağladığını belirten Aydın Valisi Coş; Söke Tarım, Sanayi ve Ticaret Panayırı"nda katkısı olan herkese teşekkür etti.
SÖGİAD Başkanı Tolga Coşkun yaptığı konuşmasından; “Ekonomik krizin bu denli derin hissedildiği bölgemizde tarıma dayalı ekonomimiz üretimden vazgeçmeden ayakta kalmaya çalışmaktadır. Her geçen gün yeni gelişimlerin olduğu teknolojinin dev adımlarla ilerlediği 21.y.y da çağı yakalamak daha da ileriye gidebilmek için tüm bu gelişmeleri yakından takip etmek gerekmektedir. Tüketici her zaman en iyi kalitenin yanında uygun ödeme koşullarını aramaktadır. Bu nedenle fuarlar ve panayırlar etkinliklerini ülkesi ve bölgesi yararına artırarak devam etmektedir. Söke Genç İş Adamları olarak düzenlediğimiz panayırımız her geçen yıl kendini geliştirerek ve yenileyerek daha iyi ivme kazanmaktadır. Unutmayalım sektörlerde kriz varsa çözüm fuarlardadır” dedi.
Krizin etkilerinin bu yılki Söke Tarım ve Ticaret Panayırında hissedildiğini ifade eden EGAFED Başkanı ve TÜGİK Genel Sekreteri Efkan Ceylan yaptığı genel ekonomi değerlendirmesinde; Hükümetin bir dönem umut verdiğini ancak çıkarılan teşvik paketi ile umutların suya düştüğünü söyledi. Efkan Ceylan, ekonomik tedbirlerin hızla alınması gerektiğini belirtti.
CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay Sökeli girişimcilere her zaman takdirle baktığını belirterek, Söke Tarım, Sanayi ve Ticaret Panayırında emeği olan herkese teşekkür etti. Törende konuşma yapan Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek ise tarımın toprak, hava ve su ile yapılan bir sektör olduğunu belirterek tarımın günümüzde teknolojiden uzak olamayacağını ve bu ndenle bu tür fuarların tarın için çok önemli olduğunu söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından 16. Söke Tarım, Sanayi ve Ticaret Panayırı"nın açılış kurdelesi kesilerek, ziyaretçilere açıldı. Sabah saat 10.00"dan gece 24.00"e kadar ziyaret edilebilecek fuar 6 Eylül Pazar gününe kadar açık kalacak.