Kuşadası"nın 7 yıldır süren tanıtım fakirliğini 3,5 yıl önce sona erdiren ve bu sürede 75"e yakın uluslar arası fuara katılan Kuşadası Ticaret Odası"nın rotası bu kez Hollanda. Utrech şehrinde gerçekleştirilecek fuara bölgesel tanıtım yapmak için Kuşadası tam anlamıyla çıkartma yapıyor. 13 Ocak tarihinde başlayacak fuarda Kuşadası"nı Kuşadası Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Oğuz Kabaçam, TÜRSAB Kuşadası BYK Başkanı Bülent İlbahar ve TÜRSAB Kuşadası BYK Başkan Yardımcısı Mustafa Tatar ile aralarında Korumar Otel Genel Müdürü Tacettin Özden"in de bulunduğu çok sayıda otelci ve acenteci temsil edecek.
Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, tanıtım alanında yaptıkları hamlenin artarak devam ettiğini söyledi. Serdar Akdoğan, Hollanda pazarının Kuşadası açısından büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, 13 Ocak"ta Hollanda"nın Utrecth şehrinde başlayacak Uluslar arası Turizm Fuarı"nda da stand kiraladıklarını belirtti. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Hollanda pazarının Kuşadası açısından büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, “Odamız her sene olduğu gibi bu sene de Kuşadası için fuarda yer tahsisi sağlamıştır. Tüm üyelerimizin ve turizmcilerimiz, tanıtım için bu stanttan faydalanabilir. Ayrıca, tanıtım yapmak isteyen ancak fuara katılma imkanı olmayan üyelerimiz de fuarda dağıtılmasını istedikleri dökümanları odamız genel sekreterliğine teslim edebilir” dedi.
Bu arada, Kuşadası"nın uluslar arası pazarlarda tanıtımı açısından başlatılan çalışmalara büyük destek veren Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu(BYK) Başkanı Bülent İlbahar, Hollanda pazarının Kuşadası turizminde yüzde 30 ağırlığı olduğunu belirterek, Utrecth şehrinde gerçekleştirilecek uluslararası fuarın 2008 turizm sezonu açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Kuşadası"nı Hollanda"da en iyi şekilde tanıtacaklarını kaydeden İlbahar, “ Utrecht"te gerçekleştirilecek fuar, dünya turizminin nabzının attığı önemli fuarlardan biri ve 2009 turizm sezonu için önemli bir fikir verecek. Özellikle erken rezervasyonlarla ilgili önemli bir fikir sahibi olacağız “ dedi. Krize rağmen 2009 turizm sezonundan umutlu olduklarını kaydeden İlbahar, “ Bunun en büyük nedeni döviz kurlarının yüksek olması. Bu Türkiye için büyük kazanç. Türkiye döviz kurları yüksek olduğu için ucuz bir ülke ve bu nedenle tercih edilecek. Hem fiyatlarımız düşük, hem de hizmet kalitemiz rakiplerimizden yüksek. Krize rağmen, döviz kurlarının yüksek olması yüzünden yeni sezondan umutluyuz” diye konuştu.