Semnerde Business Networking Akademi Kurucusu Ertuğrul Belen ve Sosyal Medya Ajansı Kurucusu Nurettin Özdoğan ADÜ Didim Meslek Yüksekokulu öğrencilerine “Tanışma, Tanıştırma ve Tanıma Sanatı” konusunda bilgiler verdi.
ADÜ Didim M.Y.O Konferans Salonundaki söyleşide, Networking’i “Tanışma, Tanıştırma ve Tanıma sanatı” olarak tanımlayan Ertuğrul Belen, yeni biriyle tanışmanın önündeki engellerin neler olduğu, “Asansör Konuşması” kavramının detayları hakkında bilgiler verdi. İlk tanışmayı devam ettirebilmek için, konuşmayı devam ettirecek soruların önceden hazırlanmasının gerektiğini söyleyen Belen; ilk tanışmadaki el sıkışmanın, göz temasının ve etkili konuşmanın önemine değindi. El sıkışmasının kişinin bir kartviziti olduğunun altını çizdi. Kartvizit Sanatına da değinen Belen, Japon Tekniğini uygulamalı olarak anlattı. Kartvizitin kurumsal değil kişisel olduğunu ve hayatımıza bağlantı anahtarı olduğunu belirterek kartvizit almanın ve vermenin önemini belirtti. Daha sonra Tanışma Sanatı üzerine uygulamalı olarak küçük birde eğitim yaptırarak tanışmanın önemini uygulamalı olarak gösterdi.

12.20110530162730.jpgSosyal Medya Ajansı kurucusu Nurettin Özdoğan, kariyer basamaklarını çıkarken karşılaştığı zorlukları anlatıp, iş yaşamındaki tecrübelerinden örnekler verdi. Özdoğan, internetin günümüzde girişimciler için yeni bir pazar olduğuna değinerek, öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu. İnternetin bir tanıtma aracı olduğunu ve doğru kullanılması durumunda, kişinin iş yaşamına da katkı sağlayacağının önemini vurguladı.