Özel polis ekibi, “Dün itibariyle tanıdık ihtimali bizde daha ağır basmaya başladı. Çünkü A.K.’nin dizlerinde sürüklenme izi, parçalanma yok. Bağırsaydı, duyulurdu” diyor. Hastanede ifadesi alınan ve 250 fotoğraf gösterilen öğretmen A.K. ise saldırganı tanımadığını söylüyor. 
 
ERZURUM’un Pasinler İlçesi Milli Egemenlik İlköğretim Okulu öğretmeni A.K.’nin Çarşamba günü uğradığı saldırıyı soruşturan Erzurum ve Pasinler Emniyeti’nin özel ekibi, tanıdık erkek ihtimaline yoğunlaştı. Onlara göre A.K., bildiklerini anlatmıyor. Cumartesi günü tedavi olduğu Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi Servisi’nde, A.K.’nin ikinci kez ifadesine başvuruldu. A.K., ilk ifadesindeki gibi saldırganı tanımadığını söyledi. Kendisine gösterilen 250 erkek fotoğrafından bir sonuç alınamadı.
 
Bağırsa duyulurdu
 
Özel polis ekibi, “Cumartesi itibariyle tanıdık ihtimali bizde daha ağır basmaya başladı. Çünkü A.K.’nin dizlerinde sürüklenme izi, parçalanma yok. Bağırsaydı, duyulurdu” diyor. A.K., cumartesi günü polise verdiği ikinci ifadede, görgü tanıklarının aksine saldırganın bir kişi olduğuna ilişkin ısrarını sürdürdü. Polise, “Oradan geçerken çekip aldı” dedi. Polis ise “Olmaz böyle bir şey. Sokak işlek, binalar yakın. Saldırgan için hiç uygun yer değil” diyor.
 
Tanıyor, söylemiyorsun
 
Polisin olaya ilişkin en uygun senaryosu, A.K.’ye saldıranın tanıdık ve platonik âşık olduğu. “Şahıs A.K.’ye daha önce açıldı, reddedildi. Olay günü yol boyunca konuştular. A.K. tersleyince bu olay oldu.” Hastane odasında A.K. ile polis arasında cumartesi günkü sorguda şu diyalog geçti:
POLİS Teşhis için sana getirdiğimiz fotoğraflara ilgi göstermedin, hızla bakıp bu değil, dedin. Şahsı tanıdığın halde söylemeyerek işimizi zorlaştırıyorsun.
 
Yüzünü tırmaladım
 
A.K.: Sizi neden boşuna yorayım? Belki ben de ona zarar vermiş olabilirim. Yüzünü tırmaladım, taşla vurdum.”
Emniyet yetkilileri, A.K. gibi Pasinler halkının da yardımcı olmadığından şikayetçi. “A.K., her şeyi anlatmıyor. Halktan da olaya ilişkin tek ihbar telefonu almadık. Münevver Karabulut cinayeti gibi oldu. Üzerimizde büyük baskı hissediyoruz.” Polis, A.K.’nin gasp edilen telefonunun sinyalinin kapalı olduğunu, her yeri didik didik aramalarına rağmen çantasını da bulamadıklarını söylüyor.
 
Saç adli tıpta
 
A.K. Öğretmenin Gazi Üniversitesi’nden itibaren arkadaş çevresi de mercek altına alındı. Öğretmenin facebook adresi de polis tarafından araştırılıyor. Pasinler’de bulunan A.Ü.’ye bağlı Meslek Yüksek Okulu’ndaki öğrenciler ve A.K. öğretmenle bağlantıları da inceleniyor. A.K.’nin olay sonrası eve getirdiği saldırgana ait bir tutam saçla birlikte kan ve bulaşan vücut sıvıları, cuma günü Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
 
Öğrenci ne diyor
Mecbur olmadıkça çarşıya inmeyiz
 
ATATÜRK Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksek Okulu öğrencileri olaydan dolayı çok tedirgin. Yüzlerini ve adlarını gizliyorlar. Tepkiler şöyle: 
 
S.Ç. (19) ve N.T. (20) Bilgisayar Programcılığı öğrencileri Yurtta konuşulanlara göre öğretmen de saldırgan da buralı. Korkuyoruz. Burası çok tutucu bir kasaba. Kılık kıyafetimiz nedeniyle bizden de pek hoşlanmıyorlar. Mecbur kalmadıkça çarşıya inmiyoruz.
 
H.T. (20) Harita ve Kadastro 2’inci sınıf öğrencisi Herkes A.K.’nin bildiği her şeyi anlatmadığını konuşuyor. Konuşsun ve kasabanın adını temizlesin. Dün polis bir arkadaşımı sorguladı. 
 
PASİNLER NE DİYOR?
Yakalarsak linç ederiz
 
PASİNLER halkı öfkeli, daha doğrusu erkekler. Sokaklarda çok az kadın var. Konuşmayıp koşar adımlarla kaçmayı tercih ediyorlar. Saldırgan ya da saldırganlar yakalandığında ilçede linç girişimi olacağını açıkça söylüyorlar. Adını açıklamayan bir şoför, “Linç için dolaşıyorum. Babam olsa bırakmam, vururum” diyor öfkeyle. Tepkiler şöyle:
 
Samih Doğan (28-İnşaatçı) Bu saldırganlar kimse, öldürülürler. Adımızı kirlettiler. Öğretmen de artık konuşsun.
 
Suat Doğan (25-Çiftçi) Saldırgan yabancıdır. Bizden birinin yapması mümkün değil. Yakalanması, polisin çalışmasına ve kanıtlara bağlı. Bu tür olayları engellemek için gece gündüz polis devriyesi lazım.
 
Muammer Özbay (34?Seyyar satıcı) On yıl önce de benzer olay olmuştu burada. Cihan Nene’yi kesmişlerdi. Bu ikinci oldu.
 
M. Salih Güven (72?Emekli) Çok çirkin, olmaması lazımdı. Lanetleyerek dolaşıyorum. Muhafazakârlığımıza yakışmadı.
 
Zekai Kavut (47?Esnaf) Üç gün önce İbrahim Hakkı Devlet Hastanesi’nde 13 yaşındaki kız çocuğu doğum yaptı. Amcasının oğlu tecavüz etmiş. İnsanlar bozuluyor. Sebebi, kaliteli göç verdik, kalitesiz göç aldık. İsterse hayat kadını olsun, yapılmaz. Dine, imana, vicdana, insanlığa sığmaz. Allah şeytana uydurmasın.
 
Celal Uğurlu (42?Çaycı) Pasinler’den kimse bunu yapmaz. Dışarıdandır. İçimizden olamaz. Bugün A. öğretmene, yarın bizim çocuklara yapılır.
 
Mustafa Akgül (37?Esnaf) Kaldıramıyoruz bu olayı. Selçuklu’ya sancak beyliği yapan, terörün olmadığı tek ilçe olarak utanıyoruz. 
 
Sonuca yakınız
 
ERZURUM Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Pasinler İlçesi’nde öğretmen A.K.’ye yapılan saldırıyla ilgili soruşturmada faili bulmaya çok yakın olduklarını açıkladı. Saldırının aydınlanması için özel bir ekip kurduklarını anımsatan Yıldız, okuldan başlayarak sokak sokak, metre metre inceleme yaptığını vurguladı. Yıldız, “Deliller, izler, kanıtlar, hepsini topladık. Sonuca çok yakınız. Olağan şüphelilerimiz var ama şu an için hiç kimse gözaltında değil. Kimseyi zan altında bırakmak istemiyoruz. Kızımızın üstünden çıkan malzemelerin hepsini burada inceledikten sonra daha detaylı tetkik için İstanbul Bölge Kriminal laboratuvarına gönderdik. Orada da tespitler yapılacak. En kısa sürede sizlere hayırlı bir haberle döneceğiz” diye konuştu. 
 
DNA testi yapılacak
 
Pasinler’de görevini sürdüren uzman ekip olay yerinde ayrıntılı inceleme yaptı. Saldırganın boğuşma sırasında tırmalama sonucu kanayan yüzünden ve ellerinden damlayan kanı dahil, 2 metrekarelik alandaki tüm deliller toplandı. 
En önemli ipucunun öğretmenin avucunda kalan saldırgana ait saç teli ile kan izleri olduğu belirtildi. Yıldız, “Saç tellerinin kime ait olduğunu belirlemek için DNA testine tabi tutacağız. Pasinler’deki ekibimiz 7 gün 24 saat usulüyle çalışıyor. Hassasiyetimiz yüksek, Erzurum’un hassasiyetlerini biliyoruz. Kendi evladımızdır. Şahsı kısa sürede yakalayacağız” dedi.