AYDINPOST HABER SERVİSİ-MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, Radyo Ay-Mega"da Bilgin Kuşaksız"ın “Sesli Mikrofon” programına konuk oldu.
12 Eylül"de yapılacak olan Anayasa değişikliği halk oylamasında vatandaşların neden hayır oyu kullanılması gerektiği yönünde açıklamalarda bulunan Recep Taner, AKP"nin vatandaşları doğru bilgilendirmediğini, hazırlanan Anayasanın 1982 Anayasasından farkı olmayan uzlaşıdan uzak bir AKP Anayasası olduğunu belirtti.
Taner 22 Temmuz 2007 seçimlerinden 2 ay sonra 25 Eylül 2007 tarihinde TBMM Başkanlığına AKP, CHP, MHP"nin ortak mutabakat sağladığı Anayasa hazırlık ve uzlaşma komisyonu kurulması yönünde MHP Gurup başkanlığı olarak öneride bulunduklarını ancak AKP"nin bu tekliflerini ağırdan alarak, “CHP komisyona üye vermiyor gerekçesini gündeme getirerek komisyonu toplamadığını ve MHP"nin uzattığı eli reddettiğini belirtti.
Recep Taner “ 2008 yılında AKP"ye kapatılma davası açıldı.. Şu an Anayasayı değiştirmek isteyen AKP 2008 yılında hakkında açılan kapatma davası sonucunda 11 hâkimin 6 tanesi kapatılmalı, 4 tanesi hazine yardımı kesilmeli ve 1 tanesi de suç işlememiştir kararı vermiş sonuç olarak 11 üyeli Anayasa Mahkemesi hâkimlerinin 10 tanesi “AKP Anayasaya karşı suç ve eylemlerin odağı haline gelmiştir. Yani Anayasal suç işlemiştir.” Diyerek AKP"nin suçlu olduğu yönde oy kullanmışlardır.
MHP olarak değiştirilmek istenen Anayasa"ya esastan da, usulden de karşı olmamızın en önemli nedenlerinden biriside budur.
Milletimize söylediklerinde samimi olmayan AKP yetkilileri 12 Eylülden hesap soracağız diyorlar. Bunu söyleyen AKP"ye Anayasa görüşmelerinde geçici 15. madde ile ilgili bir önerge verdik. Dedik ki 12 Eylül 1980 tarihinden ilk yapılan demokratik seçimlere kadar geçen süre içerisinde görev yapan Milli Güvenlik Konseyi ve onun arkasından kurulan hükümetler, o dönemde danışma meclisinde görev yapanların hepsiyle ilgili yargılama süreci zaman aşımından muaf tutulsun. Arkasından açılacak davalarda zaman aşımı süresi bu Anayasa yürürlüğe girdiği tarihte başlasın şeklindeki önergemizi, AKP milletvekilleri red ettiler.
Meclis tutanakların da mevcut olan bu gelişmelere CHP başka bir önerge getirdi. Dedi ki! “İhtilale karışanlar insanlığa karşı suç işlemiş sayılsınlar.” Çünkü insanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olmuyor. Zaman aşımı durdurulsun diye verilen bu önergeyi de AKP red etti. Şimdi de kalkıyorlar biz 12 Eylül"ü yapanları yargılayacağız diyerek vatandaşımızı kandırıyorlar.
Aldatma ve Kandırma Partisi olduklarının İspatı AKP"nin hazırlamış olduğu Anayasa Değişiklik Paketiyle ilgili sorular ve cevaplar kitapçığın 36 sayfası soru 10 da mevcuttur. Kitapçıkta aynen soruyor “Anayasa değişikliği ile 12 Eylül 1980 darbesinin failleri ve yardımcıları yargılanabilecek mi?” sorusunun cevabında;
“Anayasanın geçici 15. maddesi 12 Eylül darbecilerini ve onların tercihi ile oluşan danışma meclisi üyelerini ve milli güvenlik konseyinin iş başına getirdiği hükümetleri yargılanamaz ve hesap sorulamaz hale getirmiştir.
Darbelerin tipik bir geri kalmışlık göstergesi olduğu medeni ve kalkınmış ülkelerde darbenin adının bile itici olduğu bilinmektedir. Hukukun üstünlüğüne dayalı devletlerde “yapanın yanına kar kalması” söz konusu değildir. Amaç geçmişin acılarını deşmek ve bugüne taşımak değil. Dünden ders çıkararak günümüzde ve yarınlarda yeni yanlışlıkların yapılmasına ve acıların çekilmesine mani olmaktır.” Diyor.
Sonuç olarak yargılanabilirler diyemiyor. Hani yargılayacaktın. Meydanlarda 12 Eylül"ü yapanlardan hesap soracağım diye Yüce Türk Milletini kandırıyorsunuz ama hazırladığınız kitapta yargılayacağız ifadesini kullanamıyorsunuz.
MHP"nin getirmiş olduğu zaman aşımı davasını kabul etmiş olsaydılar belki yargılama ihtimali olurdu. Bunların yargılama düşünceleri yok. Biz 12 Eylülün mağdurlarındanız. 12 Eylül döneminde yapılan 82 Anayasasına hayır dediğimiz gibi Bugün AKP"nin dayatmayla getirdiği 2010 12 Eylül Anayasasına da hayır diyoruz. Anayasalar uzlaşıyla çıkar. Anayasaların uzlaşıyla çıktığını 57 hükümet döneminde Anayasada yapılan değişiklikler yapılırken mecliste gurubu bulunan bütün partilerin görüşlerini alarak ve meclis aritmetiğinin %90"ına yakın bir evet oyu ile meclisten geçirmiştir. Bugün yapılan ise uzlaşıdan uzak bir AKP dayatmadır. Milletimiz AKP"nin oyunlarına gelmeyecek ismi gibi insanı da Aydın olan Aydın"lı hemşerilerim 12 Eylül 2010 tarihinde hayır diyerek AKP"ye sandıkta gereken cevabı verecektir.