Ilıcabaşı Romanlar Derneği Başkanı Abdil Aydeniz"in daveti üzerine mahalle halkı ile bir araya gelen MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, mahalle halkının yaşadığı sorunların çözümü için çalışacaklarını belirtti.
MHP Aydın Milletvekili Recep Taner"e sorunlarından söz eden Ilıcabaşı Romanlar Derneği Başkanı Abdil Aydeniz 5 ay önce kurdukları derneğin çok zor şartlarda faaliyetlerini devam ettiğini ancak mahalle halkının daha da zor şartlarda olduğunu belirterek “Roman açılımından bahsediliyor. Diğer açılımlardan pek farkı olmayan Romen açılımının içi doldurulmalıdır. İşsizlikten uzun süredir faturalarımızı ödeyemiyoruz. Su faturalarımızı ödeyemediğimiz için sularımız belediye tarafından kesildi. Bunun üzerine yapmış olduğumuz hak arama eylemleri sonucunda sularımız belediyemiz tarafından açıldı. Ancak borçlarımızı ödeyemiyoruz. Bununla ilgili bir yapılandırma yapılmasını talep ediyoruz. Ilıcabaşı sakinleri olarak gelecek korkusu yaşıyoruz. Belediyeden yeterli hizmet alamıyoruz. Ayrıca mahallemizde gençlerimize yönelik sportif alanlar oluşturulmasını istiyoruz” dedi.
Ilıcabaşı"nda yaşayan vatandaşların asıl problemlerinin hizmet alamama ve istihdam sorunu olduğunu vurgulayan MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, mahallede yaşayan insanların en büyük sıkıntısının ekonomik sıkıntı olduğunu belirtti. Mahallenin belediye hizmetlerinden de yeterince faydalanamadığının ortada olduğunu kaydeden Milletvekili Taner, “Ilıcabaşı"nın Aydın"ın Şehir vitrinine yakışmayan bir görüntü içerisinde olduğunu görmekteyiz” dedi.
Mahalle sakinlerine ödeyemedikleri faturalarla ilgili de açıklama yapan MHP Aydın Milletvekili Taner “Devlet alacaklarını yani borcu tamamen kaldırması mümkün değildir. Borcun tamamen kaldırılması halinde belediye başkanı ve meclis üyeleri sıkıntıya girecektir. Ancak alınacak meclis kararı ile bir yapılandırma olabilecektir. Sorunların çözümü konusunda gerekli takibatı yapacağız” diye konuştu. -iha