Polis yetkilisi Nimal Mediwake, Tamil azınlığının yaşadığı Caffna bölgesinde 6 bin gencin polis olmak için başvuruda bulunduğunu ve mülakatların başladığını açıkladı.

Adayların son derece istekli olduğunu belirten Mediwake, bu bölgeden yaklaşık bin kişinin işe alınmasının beklendiğini kaydetti.

Hükümet güçleriyle savaşan Tamil Kaplanları'nın tehditleri yüzünden 30 yıldır hiçbir Tamil'in polislik için başvurmadığını ifade eden Mediwake, ayrılıkçıların polis ve diğer güvenlik güçleriyle bağlantıları olanları hain ilan ettiklerini, hatta öldürdüklerini söyledi.

Mediwake, işe alınacakların aile ve kişisel geçmişlerinin inceleneceğini, suça ya da hükümet karşıtı eylemlere karışmamış olanların tercih edileceğini sözlerine ekledi.

Tamiller yıllardır, nüfusun çoğunluğunu oluşturan Sinhalilerin kamu görevleri ve eğitim alanında ayrımcılık yaptığını savunuyor.

Hükümet güçleri ve ayrılıkçı Tamil Kaplanları arasında 25 yıl süren iç savaş Mayıs ayında hükümet lehine sona ermişti. Savaşta 80 ila 100 bin kişi ölmüştü. 300 bin sivil Tamil, o günden beri kamplarda tutuluyor./haber7