Tuna, Adnan Süvari Tesisleri'nde yaptıkları antrenman öncesinde  gazetecilere yaptığı açıklamada, Medipol Başakşehir ve Antalyaspor maçlarını  kazanmalarının önemli olduğunu söyledi. Önlerinde Demir Grup Sivasspor, Bursaspor  ve MKE Ankaragücü maçlarının olduğunu hatırlatan Tuna, "Geride kalan 2 maçta  inancı, kaybedilmiş birlikteliği tekrar sağlamış olmak ve bunun galibiyetlerle  gelmesi çok sevindirici." ifadesini kullandı.
 
Tuna, her maçı ayrı ayrı değerlendirdiklerini belirterek, sözlerini  şöyle sürdürdü:
 
"Ben bu takımın geriye döneceğini hep biliyordum. Son haftaya kadar,  son bitiş düdüğüne kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi biliyordum. Şu anda  Erzurumspor'un 1 puan Bursaspor'un 3 puan önündeyiz. Bunu son haftaya kadar  götürmek istiyoruz. Önemli olan da zaten bu. Maçlar çok zor geçecek. Her takım  için çok zor bir periyot ama sağladığımız birlikteliği son haftaya kadar  taşıdığımız takdirde Süper Lig'de var olan Göztepe'nin devamını sağlayacağız."
 
Kalan 3 maçlarından 2'sini iç sahada oynayacaklarının hatırlatılması  üzerine Tuna, şöyle konuştu:
 
"Fikstür avantajını taraftarımızla nasıl gerçekleştirebileceğimizi  biliyoruz. Bunun bize sağladığı avantajları çok iyi biliyoruz. Onların coşkusunu,  tutkusunu, bağını ve ruhunu iyi biliyoruz. O ruhla var olan bir takım sahada  olduğu müddetçe de bu fikstür avantajını kullanabileceğimizi biliyorum ama sonuç  almamız gerekiyor."
 
Tuna, Lumor Agbenyenu'nun da takımla çalışmalara başladığını, Yasin  Öztekin, Nabil Ghilas, Fausto Grillo, Kadu, Adama Traore, Hakan Çinemre ve Kerem  Atakan Kesgin'in sakatlıklarının devam ettiğini sözlerine ekledi.
 
Antrenmanı Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil de takip etti.