Yargının hızlandırılması amacıyla Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) de tam gün sürprizi çıktı. Anayasa Mahkemesi ve Danıştay’ın kararlarına rağmen, hazırlanan kararname ile, kamu sağlık kuruluşlarında çalışan hekimlerin mesai dışında muayenehane açarak ya da bir kuruluşta çalışması yasaklandı. 
Hükümet söz konusu kararname ile Tam Gün Yasası’nı, tartışılmadan bir kez daha uygulamaya koymuş oldu. Kararın yasa yerine kanun hükmündeki kararnameyle alınması da dikkat çekti. Daha önce çıkarılan Tam Gün Yasası ise, Danıştay’ın aldığı yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle uygulanmıyordu. Danıştay’ın konuyla ilgili son kararını düzenlemenin iptali şeklinde vermesi durumunda kanun hükmündeki kararnamenin nasıl uygulanacağı bilinmiyor. Türk Tabipleri Birliği açıklamasında “Hükümet kölelik düzenlemesini bu kez KHK olarak getirdi” denildi. 
 
Cezaevine ziyaret esnekliği 
Adalet Bakanlığı’nın kararnamesiyle cezaevlerine yapılacak ziyaretler esnetilirken, hükümülülerin ikinci derece yakınlarının cenazelerine katılmasına imkan verildi. 
Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan 44 maddelik KHK ile gelen yeniliklerden bazıları şöyle: 
 
* Adalet Bakanlığı bünyesinde “İnsan Hakları Daire Başkanlığı” kuruldu. Dışişleri Bakanlığı ile birlikte çalışacak olan Daire, Türkiye aleyhine AHİM’de açılan davalar için savunma hazırlayacak . 
 
* Bütün yargı organları için tek adli tatil tarihi de belirlendi. 
 
* Danıştay Başkanı ve Başsavcısı seçilebilmek için gereken 8 yıl şartı, 4 yıla, Daire başkanı ve seçilmek için gereken 6 yıl üyelik 3 yıla indirildi. 
 
* Yargıtay Başkanı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı seçilmek için gerekli 8 yıllık üye olma şartı 4 yıla, Daire Başkanı olmak için gerekil olan 6 yıl şartı ise 3 yıla indirildi. 
 
* Noterlerin noterlik bürosu açması kolaylaştırıldı. 
 
* Resmi kurumda çalışan heyet ya da kişiler dışındaki şahısların Adalet Bakanlığı’ndan izin alarak cezaevindeki kişileri ziyaret edebilecek. Örneğin Abdullah Öcalan’ı ziyaret etmek isteyen bir kişiye bakanlığın izin vermesi mümkün olabilecek. 
 
* Cezaevinde bulunan hükümlülerin, baldız, kayın birader gibi ikinci derecedeki yakınlarının cenazelerine katılmasına izin verilebilecek.