Assange ve yapımcısı tarafından henüz doğrulanmayan iddiaya göre söz konusu program Kremlin'e yakınlığıyla bilinen Russia Today isimli, İngilizce yayın yapan uydu kanalında yayınlanacak.

Wikileaks internet sitesinde yer alan habere göre program Assange'ın "önemli siyasi aktörler, düşünürler ve muhaliflerle yapacağı mülakatlardan" oluşacak ve adı "Moskova Raporu" olacak.

Haberde ayrıca, Mart ayında yayına başlayacak programın yarım saatlik bölümler halinde 10 hafta yayınlanacağı belirtildi.

Çekimler Londra'da yapılacakAssange'in program yapacağı iddia edilen Russia Today (RT) isimli kanalın internet sitesinde dün çıkan bir haberde "Sanal dünyanın en önemli eylemcisi Assange, yalnızca RT'de yayınlanacak bir talk-show'a hazırlanıyor" denildi.

Kanalın genel yayın yönetmeni Margarita Simonyan, Assange'ın programının "kendisinin en iyi bildiği alan olan tartışma yaratan konularla" ilgili olacağını belirtti.

Simonyan "mükemmel olacağını" belirttiği programın çekimlerinin Assange'ın ev hapsinde olduğu İngiltere'de yapılacağını söyledi.

Wikileaks internet sitesinde ise programla ilgili olarak "Daha adil bir dünya için öncülük yapmış ve politik baskının mağduru olmuş Assange, küresel boyuttaki tartışmaları ve ileri yönde atılacak adımları değerlendirecektir" denildi.

İsveç'te cinsel tacizden suçlu bulunan Julian Assange, yaşamakta olduğu İngiltere'den sınırdışı edilmesine karşı yasal itirazda bulunmuştu.

Tepkiler gecikmedi
Russia Today kanalının Kremlin'e yakın duruşu ve taraflı olduğu iddia edilen yayınları sebebiyle, sosyal iletişim kanallarında Assange'a yönelik tepkiler gecikmedi.
Guardian gazetesinin Moskova muhabiri Miriam Elder "Assange'ın özgürlük ve şeffaflığa olan inancıyla Kremlin'e program satmak, tam olarak nasıl yan yana gelebilir?" dedi.

Alman Der Tagesspiegel dergisinden Claudia von Salzen ise "Assange, yetkililerin yolsuzluk yaptığını ortaya çıkarıp hapse atılan ve hayatını kaybeden Rus muhalif Sergei Magnitsky'den haberi var mı?" sorusuyla, Assange'ın iddia edilen programına tepki gösterdi.

 

sabah