Talipoğlu: “Ramazan etkinlikleri televizyonla anti sosyal olan halkı sosyalleştirdi”

Fethi Çağıl"ın hazırlayıp sunduğu “Ramazan Sohbeti” programında, yedi yaşında oruç tutmaya başladığını söyleyen Talipoğlu, özlem duyduğu o günleri şöyle anlattı:
“İlk orucumu tuttuğumda daha yedi yaşındaydım. Tabi o zamanlar kaldığımız lojmana davulcu giremezdi. O yüzden rahmetli annem sahura kaldırmıştı bizi. Menüde de hiç unutmuyorum, bulgur pilavı ve turşu vardı. Ben de zaten tam bir turşu hastasıydım. Diğerlerini hatırlamıyorum ama böyle bir sahurla oruca başlamıştım.”
Programda Türkiye"de yaşanan Ramazan coşkusuna da değinen "Bir Yol Öykücüsü" Talipoğlu, özellikle belediyelerin yaptığı etkinliklerle birlikte televizyon nedeniyle anti sosyalliğe itilen halkın biraz daha sosyalleştiğinin altını çizdi.

Talipoğlu, “Bu manada bu tür iftar çadırlarına ve etkinliklere çok sıcak bakıyorum. Burada birbirini görmeyen komşular birlikte oluyorlar. Bunun yaygınlaşması çok güzel oldu. Çünkü biz birbirimizden kopmuştuk. Şimdi yine en azından mahalledeki insanlar birbirlerini tanımaya başladılar. Bu çok sevindirici bir gelişme. Çünkü birbirini tanımayan insanların düşman olmaları çok kolaydır.” diyerek Ramazan"ın dayanışmayı ve kardeşliği arttırıcı yönüne vurgu yaptı.



Ramazan Sohbeti"nde tüm dostlarına bir şiir albümü ve yeni bir kitap hazırlığı müjdesi veren Talipoğlu, "halktan kopuk olmayan" yayınlar yaptığı için Moral FM"in her zaman arkasında olduğunu söyleyerek sözlerini noktaladı.

“BAM TELİ, YENİ YAYIN DÖNEMİNDE TRT"DE YAYINLANACAK”

—Sayın Talipoğlu, Bam Teli programı son sürat devam ediyor herhalde. Yeni yayın döneminde bu programla hangi kanalda yer alacaksınız?

TRT"de Cuma günleri 22.10"da Bamteli var. Bunun yanında yeni bir programımız başlıyor. Pazartesi günleri saat 22.45"te “Nasılsınız” adlı programda Türkiye"de dövüşmeden, kavga etmeden ve milleti birbirine kırdırmadan da televizyonda bir şeyler yapıldığını göstermek istiyoruz.

—Bizde yeni programınızda size başarılar dilerken Ramazan konusuna geçmek istiyorum. Bu noktada çocukluğunuzun Ramazan günlerinde tuttuğunuz ilk orucu hatırlıyor musunuz?

Hatırlamaz olur muyum? Daha yedi yaşındaydım. Tabi o zamanlar lojmana davulcu gelemezdi. O yüzden rahmetli annem kaldırmıştı bizi. Menüde de hiç unutmuyorum, bulgur pilavı ve turşu vardı. Ben de zaten tam bir turşu hastasıydım. Diğerlerini hatırlamıyorum ama böyle bir sahurla oruca başlamıştım.

1 MİLYON 960 BİN KİLOMETRELİK YOL REKORU TALİPOĞLU"NDA!

—Gerçekleştirdiğiniz Bam Teli programı nedeniyle Türkiye"yi karış karış gezdiniz. Gezmediğiniz bir yer kaldı mı ülkede?

Kalmadı diyebilirim. Tabi bu arada gezmediğim ufak tefek köyler vardır. Şu ana kadar program dolayısıyla 1 milyon 960 bin km yol gittim. Daha önce bu programın uzun soluklu olacağını bilseydim Guinness Rekorlar Kitabı"na girerdim herhalde. Bu ziyaretler sırasında oradaki halk beni köylerine davet ediyordu. Beş kilometre sonra benim köy var. Oraya da gelir misin? diyenler sayesinde çok sayıda yer gezdik.

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ ANTİ-SOSYAL OLAN HALKI SOSYALLEŞTİRDİ

—Çok sayıda yer gezmiş biri olarak ülkemizde yaşanan Ramazan ayının coşkusunu nasıl buluyorsunuz?

Şunu söyleyeyim her şeyden önce. Ramazan coşkusu son yıllarda daha da arttı. Özellikle belediyelerin yaptığı etkinliklerle televizyonların yarattığı anti sosyallik sosyalliğe dönüşmeye başladı. Bu manada bu tür iftar çadırlarına ve etkinliklere çok sıcak bakıyorum. Ben belediyelerin düzenlediği akşam sohbeti etkinliğe katılıyorum. Burada birbirini görmeyen komşular birlikte oluyorlar. Bunun yaygınlaşması çok güzel oldu. Çünkü biz birbirimizden kopmuştuk.

Bizim çocukluğumuzda iftardan sonra komşular bir araya gelip muhabbet ederlerdi. Televizyonun gelmesiyle bu sona ermişti. Şimdi yine en azından mahalledeki insanlar birbirlerini tanımaya başladılar. Çünkü birbirini tanımayan insanların düşman olmaları çok kolaydır.

TALİPOĞLU"NDAN ŞİİR ALBÜMÜ VE YENİ KİTAP MÜJDESİ

—Efendim sizi izi sevenler yoğun olarak merak ediyorlar. Ufukta yeni bir kitap ya da şiir albümü hazırlığınız var mı?

Aslında var. Bam Teli"nin metinlerini tamamlayıp yayınlamayı düşünüyoruz. Bunun yanında yollarda yaşanılan ve yayınlanmayan olayları konu alan bir kitap çalışmam var. Bunları yapmak istiyoruz fakat vakit bulamıyoruz. Çünkü pazartesi canlı yayın yaparak yola çıkıyoruz, Cuma da Bam Teli"ni hazırlıyoruz derken vakit geçip gidiyor. İnşallah kısa sürede bu projeleri hayata geçireceğiz. Bu arada bütün dinleyicilerimizin mübarek Ramazan ayını ve gelecek bayramını kutluyorum.

HALKTAN YANA YAYIN YAPAN MORAL FM"İN HER ZAMAN ARKASINDAYIM

-Biz de bu kadar yoğunluğunuzun arasında bizi kırmadığınız için size çok teşekkür ediyoruz.

Sizi kırmam söz konusu olamaz. Çünkü gerçekten halka yakın ve kopuk olmayan yayınlar yaptığınız için ben her zaman sizin arkanızdayım. Dinleyicilerimize saygılar, selamlar