Oda TV iddianamesine göre Nedim Şener, Ahmet Şık'ı "çalıştırarak", varlığı iddia olunan "Ergenekon Terör Örgütü"nün amaçları doğrultusunda kitap yazdırmıştı. Bu iddia Oda TV bürosunda ele geçirildiği söylenen 'Sabri Uzun' isimli Word belgesine dayanıyordu.

İddianamede de yer aldığı şekliyle, o word dökümanında şunlar yazıyordu: "Sabri'nin Kitap konusunda çekincesi var ikna etmeye çalışalım. Kitabı seçimden önce yetişmeli. Nedim, Ahmet Şık'la bu konuda görüşsün, Kitaba çalışırken cesur olun. Çıkarma ve ekleme yapmaktan çekinmeyin. Bu kitap Simon'dan daha kapsamlı olmalı. Nedim'i kutlarım. Ahmet'i çalıştırsın. Hanefi çıkacak ve size katılacak. Emin ve Sabri'ye moral verin. Sabri adıyla çıkmasına zorlayın. Çabuk olması şart."

HaberVs editörü Ahmet Şık, Oda TV baskınından çıktığı iddia edilen belgelerin gazetelere yansıdığı 19 Şubat'tan beri "kendisine kimsenin talimat veremeyeceğini" söyledi. Nedim Şener "Ben kimseyi ne çalıştırdım ne talimat verdim ne talimat aldım" dedi, savcılara da hakimlere de dinletemedi.

Aradan sekiz ay geçti, Ahmet Şık'ın "örgüt dokümanı" olarak toplatılan kitabı 125 imzayla yayınlandı. Ahmet, Nedim ve Doğan Yurdakul'un Silivri Cezaevi'ndeki koğuşlarına ulaştı.