AKP'li Nursuna Memecan ve karikatürist eşi Salih Memecan"ın evlerinde verilen yemek konuşulmaya devam ediyor.

Gazeteci Fatih Altaylı, ilginç konukları nedeniyle gündeme oturan yemekte yaşanan bir olayı dün Habertürk'teki köşesine taşıdı.

Altaylı "bir dostuna" dayandırarak kaleme aldığı köşe yazısında, davetliler arasında yer alan Emre Aköz'ün Başbakan'ın karşısına bir hayli alkol alarak çıktığını ve davet boyunca da içki aldığını iddia ederek, ortamın hayli gerginleştiğini ve Başbakan'ın da bu durumdan oldukça rahatsız olduğunu dile getirdi.



İddialara göre, Başbakan Aköz'ün bu durumundan dolayı son derece rahatsız olmuş ve Memecan'ları "beni bir daha bu adamla aynı ortama sokmayın" diye uyarmış.

İşte Altaylı'nın o köşe yazısı:

Başbakan'a talimat veren sarhoş kim?

AKP milletvekili Nursuna Memecan ile Majestelerinin karikatüristi Salih Memecan"ın evlerinde verdiği davet hala dillerde.

Yemeğe katılanları bir kez daha sıralamama gerek yok herhalde.

Bu yemekte neler oldu, neler konuşuldu çok yazıldı çizildi ama gördüğüm kadarıyla kimse doğrusunu yazmadı, yazamadı.
Benim de yazma niyetim yoktu ama benim “Dominant teyze” lakabını uygun gördüğüm Nursuna Memecan marifet yapmış çocuk gibi röportajlar vererek yemeğin içeriğini anlatınca ve Nur Çintay da “methiyeler” düzünce benim de gerçekleri yazmam şart oldu.

Bu davette yoktum ama içerde ne olup bittiğini birinci ağızdan dinlediğim için biliyorum.

Evsahibesi Nursuna Memecan, oldukça gergin, oldukça heyecanlıymış, bana olan biteni nakleden dostum “Galiba ilk kez bu düzeyde bir davet vermenin heyecanıylaydı” diyor bu durum için.

Yemeğin en dikkat çekici ve antipatik figürü Emre Aköz olmuş.

Bana bu bilgileri aktaran dostum şöyle anlatıyor olan biteni:

“Emre geldiğinde zaten alkollüydü. Orada da iyi bir viski bulunca kafayı çekmeye devam etti. Sonra da Başbakan Erdoğan"ın karşısına geçti ve giderek kızaran burnuyla parmağını sallaya sallaya Başbakan"a akıl vermeye başladı”
Şaşırıp sordum. “Nasıl akıl vermek?”

“Bayağı akıl vermeye başladı. Madde madde bir iki üç diyerek Başbakan"a neler yapması gerektiğini söylemeye başladı. Yanlışlarını anlatıp, doğrusunun ne olması gerektiğini, nerelerde eksikleri olduğunu dili dolanarak sıraladı.”

“Başbakan ne yaptı?”

“Çok bozuldu. Biz hep patladı patlayacak diye bekledik. Ama renk vermedi. Önce gülerek dinledi. Sonra sinirlenmeye başladı ama öfkesini göstermedi. Emre Aköz"ü kibar sayılabilecek bir tarzda savuşturdu. Fakat hayli gergin bir ortam oluştu. Sonunda Emre"yi uzaklaştırdılar da rahatladık.”

“Sonra?”

“Sonra galiba Başbakan Salih Memecan"a beni bir daha bu adamla aynı ortama sokmayın ricasında bulunmuş”

“Diğer konuklarla ne konuşuldu?”

“Bir ara işadamlarından biri, Soros bağlantılı olan Başbakan"a Güneydoğu politikası ile ilgili öğütler vermek istedi. Görmeliydin. Sanki bunlar her şeyi biliyor Başbakan da bilgisiz bir cahil çocuk. Yaklaşımları oydu. Başbakan bu işadamını da çok güzel paketledi.”

“İşadamları ne anlattılar”

“İşadamları fazla konuşmadılar. Genel sohbetlere girdiler. Ama derin mevzulara katılmadılar. Sanki Başbakan"ın gazabından korkar gibiydiler. Ekonomik krizden bahsedip fırça yemekten çekindiler galiba. Gerçi Başbakan çok sakindi kimseyi fırçalayacak bir hali yoktu ama yine de bir çekingenlik vardı işadamlarında”

“Daha çok ne konuşuldu. Her şey konuşuldu. Galiba daha çok Kürt meseleleri konuşuldu. AB falan da konuşuldu. Ama öyle çok derinlikli bir konu olmadı. Daha çok akademisyenler konuştu. Başbakan dinlemede kaldı.”

“Yemekler nasıldı?”

“Anladığım kadarıyla dışarı ısmarlanmış. Evde yapılmamış, bir yerde yapılmış ve gönderilmiş. Evde yeniden ısıtılmış. O nedenle çok mükemmel değildi ama kötü de değildi. Ayıp şimdi bunları anlattırma bana.”

“Peki yemekten aklında ne kaldı diye sorsam”

“Vallahi yemekten aklımda kalan Emre Aköz rezaletidir. Kırmızı burnu ile Başbakan"a parmağını sallaya sallaya talimat vermesi herkesin garibine gitti. Bana sorarsan herkesin aklında kalan da odur”

“Peki Nursuna Memecan bu daveti sence niye verdi? AB"den sorumlu bakanlık peşinde olduğu söyleniyor”

“Bana sorarsan Nursuna Memecan parti içinde daha güçlü bir konuma gelmek istiyor. Etkin olmak istiyor. Siyasi sosyetenin göbeğinde olmak istiyor. İstanbul iletleriyle AKP arasında bir köprü kurabileceğini ve AKP"nin bu eksiğini kapatabileceğini göstermek istiyor. Bunun kendisine güç katacağını düşünüyor”

“AB bakanlığı istemiyor mu?”

“Onu bilemem ama yemekten edindiğim izlenim Nursuna Memecan"ın AB"den sorumlu bakanlık değil, Doğu ve Güneydoğu"dan sorumlu bakanlık istediği yolunda. Bu sorunu kendisinin çözeceğine inanıyor”

Sevgili okurlar yemeğin özeti bu işte.

Başka yerde de okuyamazsınız.

Benden söylemesi.
Vatan