Kadıköy ve Ataşehir ilçelerinden geçen Kurbağalıdere, 8 Haziran 2010'da aniden bastıran şiddetli yağışla taşma tehlikesi göstermişti. İki ilçenin de görevlileri dere yatağı üzerinde önlemler alırken, Ataşehir Belediyesi'nde taşeron bir firmanın işçisi olarak çalışan Mevlüt Macit, elindeki demir çubukla derenin yatağını temizlemeye çalışırken, sulara düşerek kaybolmuştu. Asli görevi temizlik olan birinin hiç deneyimi olmayan tehlikeli bir göreve verildiğini iddia eden Mevlüt Macit'in ailesi, sorumluların cezalandırılmasını talep etmişti. Ancak Mevlüt Macit'in cesedi bulunamadığı için ceza davası açılamamıştı. Ailenin tüm ısrarına rağmen aramalar da birkaç gün devam ettikten sonra sonlandırılmıştı. Aile umutsuzlukla beklerken, 5 Nisan 2012'de sürpriz bir gelişme yaşandı. Kurbağlıdere'de teknelerini bağlayan balıkçılar, içinde insan kemiği olan bir erkek ayakkabısı buldu. Olay yerine gelen polis, ayakkabıyı Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na götürdü. Savcılık, Kurbağlıdere'de kaybolan Mevlüt Macit'in eşini arayarak ayakkabıyı sordu. Ayakkabıyı gören Güllü Macit, ayakkabının eşine ait olduğunu söylemesine üzerine DNA testi yapıldı. Yapılan incelemeler sonucunda kemiğin yüzde 99,99 Mevlüt Macit'in olduğu ortaya çıktı.

Dere yatağının yeniden incelemesi gerektiğini ifade eden Mevlüt Macit'in eşi Güllü Macit, 'Ben olayın başından beri eşimin denize gittiğine inanmadım. Ayakkabı bulundu içinde kemik parçacı bulundu, oğlumdan DNA alındı. Yetkililer konunun üzerinde durarak erken çıkmasını sağladılar. Yüzde 99,99 eşimin olduğu ortaya çıktı. Ben yetkililerden her zaman derenin bir daha aranmasını ve eşimin cesedinin tamamının bulunmasını istiyorum' dedi.

BİR MEZAR TAŞI OLSUN

Eşinin cesedinin Kurbağlıdere'de olduğun belirten Güllü Macit, 'Bir mezar taşı olsun istiyorum. Dava süreci yine devam ediyor. Avukatım bu konularla ilgileniyor. Ben tüm yetkililerden Kurbağalıdere'nin yeniden aranmasını istiyorum. 4 Nisan'da ayakkabı bulunduğunu polis memuru eve gelip söyledi. Adli Tıp Kurumu'na gittiğimde ayakkabıyı görür görmez tanıdım. Ben istiyorum ki dere bir daha aransın. Eşimin cesedinin ben tamamen orada olduğuna eminim. Artık bir önlem alınsın dereler ıslah edilsin. Nereye kadar böyle devam edecek?' diye konuştu.