İZMİR'in Foça İlçesi'nde, kamyonla çarpışan otomobildeki Simge Tarcan ve Hüseyin Karslı yaşamını yitirirken, hentbol oyuncusu Derviş Aksoy ve Hasan Saraymine yaralandı.

Kaza, dün saat 23.30 sıralarında Yeni Foça'daki Gencelli köyü yakınlarında meydana geldi. Bu yıl Erkekler Hentbol Süper Ligi'ne yükselen, İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu Kulübü'nün oyuncusu Derviş Aksoy (20), otomatik para çekme makinasından para çekmek için, arkadaşları Simge Tarcan (20), Hüseyin Karslı (22) ve Hasan Saraymine'yi (19) de yanına alıp babasına ait 35 HT 089 plakalı otomobille yola çıktı.

İddiaya göre, gençlerin içinde bulunduğu otomobil, hatalı şekilde yola çıktığı ileri sürülen İ.B.'nin kullandığı 01 EV 331 plakalı kamyona arkadan çarptı. Otomobilin metal yığını haline geldiği kazada, bu yıl üniversite sınavını kazanan ve Spor Akademisi'ne gitmek isteyen Simge Tarcan ve Hüseyin Karslı, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Yaralanan Derviş Aksoy ve Hasan Saraymine ise kaldırıldıkları Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yaralıların, durumlarının ağır olduğu, hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, gözaltına alınan kamyon şoförü İ.B.'nin adliyeye sevkedileceğini bildirdi.