Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, Yaşasın Çiftçiler Paketi üyelerine fırsatlar sunmaya devam ediyor. Turkcell’li çiftçilerin yıl boyu düzenlenecek çekilişlerle kazanma fırsatı bulacağı dört traktörden ilki, Erzincanlı talihli Arslan Türkmenilo’nun oldu.
 
“Artık tarlayı Turkcell sayesinde süreceğim”
Yaşasın Çiftçiler Paketi’nin 700 bin üyesinden biri olan Türkmenilo traktörünü teslim alırken “Yaşasın Çiftçiler Paketi’ne üye olduğumdan beri Turkcell’li olmanın pek çok avantajından faydalandım. Artık tarlayı da Turkcell sayesinde süreceğim” dedi. 
 
“Türkiye çiftçisinin bereketine bereket katmaya devam ediyoruz"
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül ise konuyla ilgili şunları söyledi:
“Turkcell olarak Türkiye çiftçisinin hayatına değer, bereketine bereket katmaya devam ediyoruz. Yaşasın Çiftçiler Paketi avantajlarını gün geçtikçe daha da ileri taşımak için yoğun bir çaba içindeyiz. Bugün Erzincan’daki 50 bin üyemizden biri olan talihli çiftçimizin yaşadığı mutluluk, gösterdiğimiz tüm çabaya değiyor. Paketimize toplamda 700 bin çiftçimizin üye olması boşuna değil. Turkcell, Türkiye çiftçisinin neye ihtiyacı olduğunu biliyor. Yaşasın Çiftçiler Paketi’nin sunduğu tüm olanakları onların ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda kurguluyoruz ve hem iletişimde hem de iletişim dışı alanlarda onlara Turkcell farkını yaşatıyoruz. Mobil teknolojilerin çiftçimizi bir adım öne geçireceğini biliyor, Türkiye’nin teknolojide olduğu gibi tarımsal üretimde de 1 numaraya oynamasını istiyoruz.”  
 
Sırada 3 traktör daha var
Turkcell, Yaşasın Çiftçiler Paketi üyelerinden üçünü daha traktör sahibi yapacak. Her üç çekilişten önce Türkiye çapında tüm Paket üyeleri, SMS ile bu fırsattan haberdar edilecek.  SMS’e olumlu yanıt verenler, tıpkı Erzincalı Arslan Türkmenilo gibi Turkcell’den yepyeni birer traktör kazanma şansı yakalayacak.  
 
Yaşasın Çiftçiler Paketi nedir?
Yaşasın Çiftçiler Paketi, mobil teknolojileri 700 bin üyesinin hizmetine sunarak Türkiye çiftçisinin hayatını kolaylaştırmak ve işini daha iyi yapmasına destek olmayı hedefliyor. Dileyen tüm çiftçiler, CIFTCI yazıp 2222’ye göndererek pakete ücretsiz üye olabiliyor. Yaşasın Çiftçiler Paketi; tarımsal faaliyet gösteren Turkcell’lilerin faydalanması için özel olarak kurulmuş, avantajlı tarife, mobil bilgilendirme ve eğitim uygulamaları, sektöre özel indirimler ve marka anlaşmalarından oluşan bir dünya. Yaşasın Çiftçiler Paketi’nin yanı sıra Çiftçi Tarifesi’ne de üye olan çiftçiler, KDV ve ÖİV dahil aylık sadece 35 TL’lik sabit ücret ödeyerek her yöne 500 dakika konuşabiliyorlar. Tarifeden faydalanmak isteyenler, çiftçi veya tarım işçisi olduklarına dair herhangi bir resmi belge ile birlikte Turkcell İletişim Merkezleri'ne başvuruda bulunuyor.  
 
Yaşasın Çiftçiler Paketi, üyelerine ayrıca şu olanakları sağlıyor:
Tarımsal üretimde verimliliği artırmak üzere konuma özel 360 derece bilgilendirme
“Konuma Özel Zirai Hava  Durumu” hizmetinde il ve ilçe bazında çiftçilere; üç günlük en yüksek ve en düşük sıcaklık durumu, nem durumu, rüzgar durumu, don bilgisi ve yağış miktarı iletiliyor. Yaşasın Çiftçiler Paketi üyeliği başlatıldığında müşterinin konumu otomatik olarak belirleniyor ve özel zirai hava durumu paketi ücretsiz olarak tanımlanıyor.
 
 
 
o   3 günlük en yüksek ve en düşük sıcaklık durumu
 
o   Nem durumu
 
o   Rüzgar durumu
 
o   Don bilgisi
 
o   Yağış miktarı
      
  Ürüne yönelik Bilgi Paketi:
 
–     Ürüne yönelik bilgi paketi kapsamında; çiftçilerin çalışma alanları olan Tarla Bitkileri, Meyvecilik, Sebzecilik, Hayvancılık ve Organik Tarım başlıkları altında olmak üzere kişiye özel ilgili konu başlığında bilgi ve haberler günlük SMS ile iletiliyor. Abonelerin ilgili konu başlığını; Tarla Bitkileri için TARLA, Meyvecilik için MEYVE, Sebzecilik için SEBZE, Hayvancılık için HAYVAN, Organik tarım için ise ORGANIK yazarak, 6609’a göndermeleri yeterli oluyor. Paket dahilinde,
 
duyurular, haberler
 zararlılar ve korunma yöntemleri
doğru sulama ve ilaçlama yöntemleri
İl, ilçe, bölgesel eğitim, etkinlik duyuruları
Yakın zamanda da bölgesel alım satım fiyatları
 
 
başlıklarında SMS bilgilendirmeleri günlük olarak iletiliyor.
 
Ürün bazında özelleştirilmiş mesajlar üreticiye ulaştırılıyor.
 
Hayvancılık:Süt sığırcılığı, Sığır besiciliği, Koyunculuk, Keçicilik, Etlik piliç üretimi, Yumurta üretimi, Arıcılık
Sebzecilik: Domates, Soğan, Sarımsak, Patates, Marul-Yeşillikler, Havuç, Turp, Patlıcan, Biber, Hıyar, Kabak, Karnıbahar
Tarla bitkisi: Buğday, Arpa, Mısır-Darı, Pirinç, Pamuk, Soya, Ayçiçeği, Kanola, Şeker Pancarı, Yerfıstığı, Nohut, Mercimek, Fasulye, Bezelye, Tütün
 
Meyvecilik: İncir, Kiraz, Vişne, Erik, Çilek, Nar, Antepfıstığı, Muz, Turunçgil, Elma, Armut, Zeytin, Fındık, Üzüm, Şeftali, Nektarin, Karpuz, Kavun, Çay
 
Organik Tarım
Ayrıca bilgilendirme başlıklarına bölgesel alım-satım fiyatları da eklenerek, çiftçilere kendi bölgelerindeki seçtikleri ürüne ait hal fiyatları veriliyor.
 
 
Profile Özel Mobil Eğitim
Turkcell Yaşasın Çiftçiler Paketi üyelerine dünyanın en büyük “tarım” konulu özel dershanesini sunuyor ve belirli dönemlerde dünyadaki gelişmeler ışığında kendi alanlarına yönelik yeni tekniklerin, çözümlerin anlatıldığı mobil eğitimler gönderiyor.