Yeni yıla zengin girmek isteyen vatandaşların, Milli Piyango İdaresi'ni mektup yağmuruna tutarak torpil istediği ortaya çıktı. Siparişle büyük ikramiye isteyenler, mektuplarında "acılı" hayat hikâyelerini de anlattı. Bunlardan biri de mektubuna, Milli Piyango biletinin fotokopisini de ekleyen Ankara'dan A.Ç.: "Ben işçi emeklisiyim. İki hastam var, annem ve babam rahmetli oldu. Kredi borcum var. Elimde avucumda bir şey kalmadı. Son umudum büyük ikramiye. Biletime büyük ikramiye çıkmasını sağlayın. Aksi takdirde hayatımı sonlandırmayı düşünüyorum."

ALMANYA'YA 2 YARIM LÜTFEN

Samsun'dan yazan T.L. ise "Astım hastasıyım, bronşitim var. Benim gibi birine 100 bin lira çıksa ne yazar? Ellerinizden ayaklarınızdan öpüyorum. Aynı Sayısal Loto kuponunu 12 yıldır aralıksız olarak oynuyorum ama bir türlü tutturamıyorum. Bu yüzden 1 dairem, 1 arabam gitti. 12 yıldır aralıksız oynadığım numaraları size gönderiyorum. Sizden ricam artık beni de görmeniz" diyerek yardım talebinde bulundu. Almanya'da yaşayan Ç.R. ise, zarfın içine kolyduğu 50 dolar ile birlikte yolladığı mektubunda, şu ilginç talepte bulundu: "Ben Almanya'da yaşıyorum ama burada Milli Piyango bileti satan bir yer bulamadım. Zarfın içine 50 dolar koydum. Bana 2 yarım, 1 çeyrek yılbaşı bileti gönderir misiniz? Posta masrafı da bana ait!.."

MEKTUPLA BİLET...

Diyarbakırlı Ş.E., şans oyunlarında yüzü gülmeyen isimlerden. Ş.E. derdini anlattığı mektubunda ilginç bir öneride bulundu: "Şans oyunlarından bir türlü para kazanamıyorum. İkramiye kazanan ancak parasını almadıkları için bakaya kalan paraları şans oyunlarında hiç yüzü gülmeyen benim gibi insanlara dağıtabilir misiniz?" Milli Piyango İdaresi'ne gelen mektuplardan önemli bir bölümünü bilet talepleri oluşturuyor. İdare'nin mektupla gelen bilet taleplerine yanıt vermek gibi bir görevi yok. Ancak vatandaş zarfın içine parasını da koyunca mecbur kalınıyor ve talep yerine getiriliyor. Tabii ki tekrarı halinde talebin yerine getirilmeyeceğini belirten üst yazı ile birlikte...

SAHTE BİLETLERE DİKKAT

Yılbaşı çekilişine saatler kala, SABAH'a konuşan Milli Piyango Genel Müdürü Recep Biçer vatandaşları sahte bilet konusunda uyardı. Biçer, Milli Piyango biletleri içerisinde homojen olarak dağılmış, çıplak gözle görülmeyen, ancak mor ışık altında görülebilen mavi ve sarı renkte parlayan elyaflar olduğunu söyleyerek, "Biletler ışığa tutulduğunda görülebilen ve tüm yüzeye dağılmış yuvarlak içinde Milli Piyango ambleminden oluşan filigranlar mevcuttur. Eğer yoksa sahtedir. Biletlerin üst ve alt bölümlerinde yer alan bantlarda negatif şeklinde mini etkili 'Milli Piyango' yazıları mevcuttur. Biletin çekiliş numarası bölgesinin zemininde tahrifata karşı önlem olarak motifler kullanılmıştır" dedi.