Sayısal Loto'nun 4 Aralık çekilişinde büyük ikramiyeyi kazanan 4 talihliden biri olduğu ileri sürülen Rizeli kadın, ikramiyenin kendisine çıkmadığını söyledi ancak kimseyi inandıramadı. Önceki hafta oynadığı kupona bakarak yanıldığını ileri süren kadının sonuçların açaklanmasının ardından Ankara'ya oğlunun yanına giderek bir gün sonra dönmesi, köyde ve ilçede, "Büyük ikramiyeyi kazandı" söylentisinin yayılmasına neden oldu.

Yakınlarının ve ilçe Belediye Başkanı'nın bile gelerek tebrik etmek istediği kadın ise iddiaları kabul etmedi.

DUYANLAR ZİYARETİNE GELİYOR, TELEFONLA ARIYOR

Sayısal Loto'nun 4 Aralık tarihinde yapılan çekilişde "4,7,12,19,22 ve 24" rakamlarını oynayarak 6 bilen 4 kişiden birinin kuponunu Rize'den yatırdığı açıklandı. 822 bin lira kazanan talihlinin kim olduğu merak edilirken, Çamlıhemşin ilçesi Dikkaya köyünde ikramiyenin köy sakinlerinden 54 yaşındaki Fatma Cihangir'e çıktığı öne sürüldü. Cihangir'in çekilişin ertesi günü Ankara'ya giderek bir gün sonra dönmesi de, "Büyük ikramiyeyi kazandılar "söylentisinin kulaktan kulağa yayılmasına neden oldu. Söylenti kısa sürede köyün sınırlarını da aşarak ilçede günün konusu haline geldi. Olayı duyan akrabaları ve köy sakinleri Cihangir ailesini ziyaret etti, uzaktakiler ise telefonla arayarak tebrik etmek istedi. Köye gelen Çamlıhemşin'in Bağımsız Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek'te Cihangir'le görüştü.

FATMA CİHANGİR: "BİR YANLIŞLIK VAR!"

Ancak, Cihangir ailesi ikramiyenin kendilerine çıkmadığını öne sürdü. Loto oynadığını doğrulayan Fatma Cihangir, okuma yazmasının iyi olmadığını, bir önceki hafta oynadığı kupona son hafta yapılan çekilişin rakamları ile baktığını ve ikramiyenin kendilerine çıktığını zannederek kimseye bir şey söylemeden Ankara'daki oğlu Mustafa Cihangir'in yanına gittiğini söyledi.

İkramiye çıkmadığını anlayınca geri döndüğünü anlatan Cihangir, önce konuyla ilişkili soruları yanıtsız bıraktı. Daha sonra köy meydanında açıklamalarda bulunan Fatma Cihangir, "Okuma yazmam iyi değil. Öylesine işaretleyerek önceki hafta bir kupon oynadım. Son çekilişin numaralarına baktım. İkramiyenin bana çıktığını düşünerek Ankara'daki oğlumun yanına gittim. Kupona ikramiye isabet etmediğini anlayınca da geri döndüm. Bir yanlışlık oldu. Bana çıktı zannettim ve gittim ama çıkmadığını öğrendim. Çıksaydı söylerdim. Okuma yazmam iyi değil. Eşim ve oğlumun psikolojik rahatsızlığı var. Onlar zaten hiçbir şeyden anlamıyor. Ankara'ya gidip geldiğim için herkes paranın bana çıktığını zannediyor. Dedikodu yapıyorlar. İster inansınlar, ister inanmasınlar. Bana çıkmadığını ben biliyorum" dedi.

KÖYLÜLER İKRAMİYE ÇIKTIĞINA İNANIYOR

Cihangir ailesine ikramiye çıktığına inanan Dikkaya köyü sakinleri ise, "822 bin lira aileye çıktı. Bunu biliyoruz. Ankara'ya gitti geldiler. Ama bir önceki haftanın kuponuna isabet etti diyorlar. Kabul etmiyorlar ama ikramiye onlara çıktı. Gizliyorlar. Kayıplara karıştılar. Kim olsa aynısını yapar" dediler.

BELEDİYE BAŞKANI: "DUYDUK SEVİNDİK"

Çöp sorununu görüşmek üzere köye gelen Çamlıhemşin'in Bağımsız Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek'te köy meydanında karşılaştığı Fatma Cihangir ile görüştü. Başkan Melek, "Duyduk, biz de sevindik. İlçemize para çıkarsa seviniriz, mutlu oluruz. İlçeye bir hareket gelir, vatandaşımız durumunu düzeltir. Ama vatandaş çıkmadığını söylüyor. Ne olacak bilemiyorum. Keşke çıksa diyorum. Hatırı sayılır bir rakam" dedi.