Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay"ın katılımıyla gerçekleşen 1. Didin Yatırım Zirvesi"ni değerlendiren Mustafa Bekar, “Turizm beldesine Turizm Bakanı sık sık gelmesi kadar ve toplumun tamamını kucaklayan yapıya sahip olması gerekir. Ticaret odasının yaptığı davete bizde gittik. Düzenlen toplantıda ayakları yere basmayan talepler dile getirildi. Turizm yolunu talep edenler ya bu yoldan hiç gitmediler ya da bu yoldan otobüs geçmeyeceğini bilmiyor. Didim"in şu an yol sorunu var bunlarda Dalyan ve Didim-Akbük yol sorunu. Bu Söke-Milas yolu da zaten duble yol oluyor” dedi.
İstenilen turizm yolunun mantıksız olduğunu ileri süren Bekar, “Bu arkadaşlar hiç bir sivil toplum örgütüne, hiçbir siyesi partide görev almamış toplumdan uzak kimseye danışmamış. Turizm derneği gibi yıllarca Didim"de görev yapmış bir derneği dahil ideolojik olarak kendilerine yakın olmadığı için uzak tutan küçük anlayışlar bunlar. Hiçbir sonucu olmayan talepler dile getirildi. Ya biz turizm yolunu da istedik, Akbük yolunu da istedik diyerek şark kurnazlığıyla iş yapmaya çalışıyorlar” diye konuştu.
Didim Kaymakamı Ali Katıcı ve Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver"in Başbakan Erdoğan"ın ziyareti öncesinde yapılan toplantıya ve D-Marin Didim Yat Limanı"nın açılışına sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerini davet etmediğini ileri süren Bekar, “Yapılan bu işin içinde en üzüntü verici taraf ise Didim Ticaret Odası önderliğinde dar düşünen bir anlayışın içinde ilçemizi temsil eden Kaymakamlığından aynı doğrultuda yapışık ikiz gibi, ve Turizm Derneğinin dışlanmasın ses çıkarmayıp bu durumu nasıl kabul ettiği de tartışma konusu. Sayın Kaymakam aynı durumu Başbakan"ın geleceği toplantılarda da yaptı. Bu toplantılarda Kent Konseyi Başkanı yok, Turizm Derneği yok ama Ziraat Odası, Esnaf Odası ve Ticaret Odası var. Kaymakamın bu durumu dışında Marinanın açılışından İl Genel Meclis üyelerimize davet bile edilmedi” şeklinde konuştu.
Didim için herkesin birlik olması gerektiğini savunan Bekar, şunları söyledi: “Didim hepimizin, Didim adına güzel işler yapmak istiyorsak herkes bir doğru etrafında birleşmeli. Kimse birbirini soyutlamamalı ve ortak hareket edilmeli”