Kemerburgaz'da, planına yaptığı itirazı geri çekmek için bir tesisten taksitle 50 bin lira rüşvet aldığı iddia edilen ve bu nedenle CHP'den ihraç edilen Hüsnü Bilgin'in, daha önce de benzer olaylara karıştığı öne sürüldü.

Eyüp Belediyesi Meclis Üyesi Bilgin'in; İstanbul'un bir çok ilçesindeki büyük otel, AVM, rezidans, konut projelerini takip edip itirazda bulunduğu belirlendi. Bilgin'in itirazlarının tamamını 2010 ve 2011'de yaptığı ve bazılarını geri çektiği belirtildi. Daha önce kombicilik yaptığı, şimdi ise Beylikdüzü'nde büyük bir börek salonu olduğu belirtilen Bilgin'in Eyüp'te AVM, Küçükçekmece, Bahçelievler'de rezidans, Tuzla, Pendik, Maltepe, Bahçelievler'de otel, Ümraniye'de hastane, Silivri'de konut, rezidans 1/5 binlik plan tadilatlarına itiraz ettiği belirlendi. Haberin SABAH'ta yayımlanmasının ardından bir açıklama yapan CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "İşte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bu. CHP hukuksuzluğa, yolsuzluğa, rüşvete göz yummaz, kim olursa olsun elini rüşvete uzatan kendisini kapının önünde bulur. Parti içinde yanlış yapanı, böyle pis işlere bulaşanları barındırmayacağız. İlçe başkanlığımız olayın ortaya çıkmasından sonra gereğini yapmış, dosyayı disiplin kuruluna gönderilerek ihraç işlemini tamamlamıştır. Savcılığa da suç duyurusunda bulunulmuştur. Başka partilerin de aynı hassasiyeti göstererek ranta, pisliğe bulaşanları temizlemesini bekliyoruz" dedi.

İHRAÇ EDİLDİ

Planlara itiraz şerhi koyup, altına da cep telefonu numarasını yazan birçok meclis üyesinin olduğu öne sürüldü. Bazı üyelerin, itirazı geri çekmek için rüşvet istediği de öne sürüldü.

Kemerburgaz'da, yıllardır faaliyet gösteren Erpınar İçme Suyu Dolum Tesisleri'nin sahibi Erdoğan Saygun, geçen yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurarak işletmesini genişletmek için plan tadilatı istemişti. CHP Eyüp Meclis Üyesi Hüsnü Bilgin, bu plana 21 Nisan 2010'da itiraz etmişti. Saygun, Bilgin'e itiraz dilekçesinin altına yazdığı cep telefonundan ulaşmış ve ikna görüşmelerine başlamıştı. Bir süre sonra Bilgin ile Saygun, 50 bin liraya anlaşmıştı. Saygun 10 bin lira peşin para ve dört eşit taksitle çek vermiş; Bilgin de 2 Haziran 2010'da itirazını geri çekmişti. Olay ortaya çıkınca, CHP İl Disiplin Kurulu Bilgin'i partiden ihraç etmişti. CHP İlçe Başkanlığı, Bilgin hakkında, Eyüp Cumhuriyet Savcılığı'na, görevi kötüye kullanmak ve dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunmuştu.
sabah