Olaydan sonra kaçan zanlılardan Hayrettin Fırat kaçmaya çalışırken suç aleti bıçakla birlikte yakalandı.

Mücahitler Bulvarı'nda müşteri bekleyen Celal Yıldırım'ın şoför olarak çalıştığı 01 T 2936 plakalı taksisine binen Hayrettin Fırat ile kimliği tespit edilemeyen suç ortağı, Özgür Mahallesi'ne gideceklerini söyledi. Özgür Mahallesi 1 sokak girişine gelen taksinin arkasında oturan Fırat, Yıldırım'ın bogazına bıçağı dayayıp, cebindeki parasını istedi. Üzerinde para olmadığını söyleyen Yıldırım'ın yalan söylediğini düşünen Fırat, boğazına bıçağı sapladı. Ağır yaralanan Hayrettin Yıldırım, can havliyle otomobili durdummak isteyince sırt ve karnından da bıçaklandı. Hayrettin Yıldırım'ın ağır yaralanması üzerine cebinden cüzdanını aldıktan sonra taksiden inip karanlık sokakta koşarak uzaklaştı. Devriye gezen Yüreğir İlçe Araştırma ve Asayiş Devriye ekipleri koşarak giden Hayrettin Fırat'ın koştuğunu fark edip durdurmak istedi. Ekiplerin 'dur' çağrısına rağmen komayı sürdüren Hayrettin Fırat kovalamaca sonucu yakalandı. Elbisesi ve elleri kanlı olan Fırat gözaltına alındı. Ambulansla Çukurova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Celal Yıldırım, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Hayrettin Fırat'ın yakalandığı ve koşarak geldiği sokaklarda araştırma yapan polis ekipleri, olayda kullanıldığı belirlenen kanlı bıçak ile cep telefonuyla birlikte yakalandı. Celal Yıldırım'ın cüzdanı ise olay yerinden 200 metre ileride buldu. Olay yerinde ilk sorgusu yapılan zanlı, "Ben kimseyi vurmadım, ben bir şey yapmadım" diye konuşurken, karakola götürülmek üzere ekip otosuna bindirildiği sırada avcunda tuttuğu kanlı 10 lirayı polis otosunun içine attı. Bıçakla adam öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Hayrettin Fırat'ın 2008 yılında da bir taksicinin parasının gasp edilmesi olayından gözaltına alındığı ancak, araç sürücüsünün daha sonra şikayetinden vaz geçtiği, bu nedenle de zanlının serbest bırakıldığı tespit edildi.

Celal Yıldırım'ın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılırken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

MİLLİYET