Megafonun ‘suç aleti’, pankartın ise ‘hakaret’ olarak nitelendirildiği iddianamede, Bakan Şahin de şikayetçi olarak yer aldı.

Muğla’nın Ula ilçesine incelemelerde bulunmak üzere Nisan ayında bir ziyaret gerçekleştiren İşleri Bakanı İdris Naim Şahin, burada kendisini bekleyen bir grup genç tarafından protesto edilmişti. Türkiye Komünist Partisi üyesi oldukları öğrenilen 14 genç, ilçeye ziyarete gelen Şahin’i ‘Taklacı Bakan Muğla’dan defol’ yazılı bir pankart ile karşıladı.

Megafonla sloganlar atan gruba polisin müdahalesi ise sert oldu. Polisin dağıtmak istediği gruptaki gençler direnince yerlerde sürüklenerek polis tarafnıdan gözaltına alındı. Savcılıktan serbest bırakılan 14 genç için, iki polis memuru ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin şikayetçi olunca, soruşturma başlatıldı.

BAKAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Vatan Gazetesi'nden Mustafa Altuntaş'ın haberine göre, Muğla Cumhuriyet Savcısı Sedat Başaran tarafından hazırlanan iddianamede iki polis memurunun yanı sıra Bakan Şahin de şikayetçi olarak yer alırken, eyleme katılan Mustafa Kurt, Kemal Sercan Arslan, Yaprak Solmaz, Yeliz Hatice Akman, Selen Kaynar, Engin Köse, Alper Burak Çan, Seyit Ali Ertekin, Cem Buksur, Emre Ertop, Burhan Şimşek, Can Ketenci ve Ali Yaşar hakkında dava açıldı. Savcılık üniversite öğrencisi protestocular için “Görevi yaptırmamak için direnme, kamu görevlisine karşı hakaret, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme” suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası talep etti.

MEGAFON SUÇ ALETİ SAYILDI

İddianamede eylemcilerin kullandığı megafon suç aleti olarak sayıldı. Hakkında dava açılan sanıklardan Cem Buksur amaçlarının sadece yasal hakları çerçevesinde protestoda bulunmak olduğunu belirterek, “İddianamedeki suçlamaları görünce şoke oldum. Pankartımız ve megafonumuz bile suç aleti sayıldı. Megafonumuzu adli emanete suç aleti olarak koymuşlar” dedi.

Hürriyet