Kaptan Alex de Souza, şimdi de Fenerbahçe"nin geleceği için kolları sıvadı. Sarı-lacivertlilerle bugün sözleşme yenileyecek olan Sambacı, Brezilya"da gelecek vaat eden oyuncuların bir listesini verdi. Fenerbahçe Yönetimi de Antrenör Önder Özen ile tercüman Samet Güzel"i “Copa Sao Paolo Juniors (Sao Paolo Kupası)”na gönderdi.
Türkiye"de ve İstanbul"da çok mutlu olan Alex"in, futbolculuğu sonrasında da Fenerbahçe"de görev almak istediğini belirten Brezilya"da yayımlanan Esporte gazetesi, Özen ve Güzel"in, kaptanın tavsiyesi üzerine turnuvaya geldiğini ifade etti. Gençler turnuvasını, Fenerbahçe"nin dışında, PSV Eindhoven, Manchester United, Chelsea, Atletico Madrid gibi Avrupa"nın dev kulüplerinin de temsilciyle takip ettikleri belirtildi.

Büyük fedakârlık
Haberde ayrıca, Atletico Madrid adına turnuvada Antrenör Camargo"nun bulunduğu, İspanyol teknik adamın da Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones"in yakın arkadaşı olduğu vurgulandı. Bu turnuvadan, Robinho (Manchester City), Alexander Pato (Milan) ve Anderson (Manchester United) gibi yıldızlar çıkmıştı.
Bu arada Fenerbahçe"de kalabilmek için elinden geleni yapan Alex"in, geçmiş dönemde aldığı paraya göre büyük bir indirime gittiği, yaklaşık yarı yarıya fedakârlıkta bulunduğu belirtildi. Aile faktörünün kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Brezilyalı oyuncunun, çocuklarının eğitimi ve İstanbul"u sevmesi nedeniyle Türkiye"de kaldığı ifade edildi.

MİLLİYET