Bu sezon başı yapılan transferlere pek karışmayan Hollandalı teknik adam, devre arasında başlayacak transfer döneminde sarı kırmızılı kulübün transfer politikasına yön verecek. Türk futbolunu ve Galatasaray'ı görev yaptığı 5 aylık sürede daha iyi tanıyan Rijkaard hem iç transferde hem dış transferde futbol şube sorumlusu Haldun Üstünel ile ortak hareket edecek. Sarı kırmızılı teknik adamın öncelikle gelecek sezon takımında görmek istemediği oyuncuları yavaş yavaş belirlediği ve bu oyuncularla sezon sonu devam edilmeyeceği öğrenildi.

Rijkaard'ın, CSKA Moskova'dan transfer edilen Caner'in performansından memnun olmadığı ve kiralık olarak transfer edilen Caner'in sözleşmesindeki opsiyonun uzatılmayacağı kesinleşti. Ayrıca Hollandalı çalıştırıcının Nonda'nın yerine gelecek sezon daha genç ve etkili bir golcünün transferi için yönetime rapor verdiği ve Kongolu yıldız ile de sezon sonu yol ayrımına gideleceği öğrenildi.

Bu arada gösterdiği performans ile iki sezondur sarı kırmızılı taraftarın sevgilisi durumuna gelen Harry Kewell'ın da sözleşmesinin uzatılıp, uzatılmaması konusunda belirsizlik olduğu ortaya çıktı. Rijkaard'ın, Kewell'ın performansı ve çalışma temposundan memnun olduğu ancak Avustralyalı yıldızın yaşı itibariyle gelecek yıllarda performans düşüklüğüne uğrayacağı hesap edilerek sözleşmesinin uzatılmaması olasılığının ağır bastığı da sızan haberler arasında./milliyet