İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 13 ayrı suçtan 4.5 yıldır aranan ve bir suç örgütünün elebaşı olduğu öne sürülen 26 yaşındaki Bülent Çaça, 4 aydır birlikte yaşadığı sevgilisi 19 yaşındaki B. K. ile Edirne"nin Uzunköprü İlçesi'nde düğün yaparken gelen polisler kimseye birşey farkettirmedi. Danslar edildi, pasta kesildi, takı merasimine geçildiğinde ise poliste davetliler gibi sıraya girdi. Gelin ve damada takılan takıların ardından sıra polise geldi ve poliste damada 'kelepçe' taktı.


İstanbul"a bir yakınını ziyarete giden ve burada Bülent Çaça ile tanışarak arkadaşlık kuran B. K., bu birlikteliğini ailesi söyledi. Ailesinin karşı çıkması üzerine 2 ay önce baba evini terk eden B. K. sevgilisinin yanına yerleşti. Aradan geçen süre içinde ailesi ile tekrar barışmak isteyen B. K. durumu sevgilisine anlattı ve nikahlandıklarını söyleyip Edirne"nin Uzunköprü İlçesinde düğün hazırlıklarına başlandı.

Düğünden haberdar olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçerek 15 özel harekat timini Uzunköprü"ye gönderdi. Yapılan teknik araştırmaların ardından polis ekipleri Bülent Çaça"yı gelin evinden itibaren izlemeye aldı. Takip edildiğinden habersiz ilk önce bir çiçekçiye giden Bülent Çaça lüks otomobilini süsletti ve daha sonra sevgilisi ile düğünün yapılacağı Hayrabolu Caddesi üzerindeki Ege Düğün Salonu'na gitti.

Salon içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri ise operasyon için en uygun zamanı bekleyerek salona giriş ve çıkışı tuttu. Gelin ve damadın yaptığı dansın ardından yaş pasta kesildi ve takı töreni başladı. Takı töreni sırasında etrafına gülücükler saçan Bülent Çaça"nın yanına takı takma bahanesiyle yaklaşan polis memuru, Çaça"yı bir anda el ense yaparak yere yatırmaya çalıştı. Operasyonun başlamasıyla birlikte içeriye giren özel harekat timleri ise davetlileri yere yatırdı ve Bülent Çaça etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.


DOSYASI KABARIK


İstanbul Emniyet Müdürlüğü"nün 1 ay önce yaptığı operasyonda beraber çalıştığı 52 arkadaşı tutuklanan ve polisin elinden kurtulmayı başaran çetenin elebaşısı Bülent Çaça"nın ise suç dosyasının kabarık olduğu belirtildi. Çaça'nın oto hırsızlığı, gasp, darp, adam kaçırma, polise mukavemet, polis yaralama gibi 13 ayrı suçtan arandığı bildirildi.


KIZ VE AİLESİ ŞOKTA


Olayın ardından sokağa çıkmasına izin verilmeyen ve kimse ile görüştürülmeyen B. K. baba evinde beklemeye başladı. Olayın şokunu üzerinden atamayan aile ise tedirgin. Torununu 2 ay önce evi terk ettiğini belirten dede Hüseyin K., “Torunum 2 ay önce evi terk etmişti. İstanbul"da birisi ile birlikteymiş. Biz ilişkilerini ilk başta onaylamadık. Ancak daha sonra bize evlendiklerini ve burada düğün yapacaklarını söylediler. Bunun üzerine bizde mutlu olmaları için destek vermeye başladık. Düğün gününde ise her şey normaldi. Takı töreni sırasında içeriye polis girdi ve damadı gözaltına aldı. Biz daha sonra öğrendik ki resmi nikah yapılmamış. Bizim gözümüzü boyamak için burada düğün yapmak istemişler. Allah bizi kurtardı” dedi.


Dans müziği yapıldıktan sonra düğün pastasının kesildiğini ve daha sonra takı törenine geçildiğini belirten Ege Düğün Salonu'nun sahibi Mehmet Kalkandelen ise, “Düğün gayet güzel geçiyordu. Ne olduğunu anlayamadık. Özel donanımlı polisler düğün salonunun içine girdi ve damadı gözaltına aldı” diye konuştu.