Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Karacasu Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Takı Tasarımı ve Süs Taşları İşlemeciliği Bölümünün Kuşaası'na taşınması için toplantı gerçekleştirildi.
ADÜ Karacasu Meslek Yüksekokulu Takı Tasarımı ve Süs Taşları İşlemeciliği Bölümü'nün Kuşadası'na kazandırılması için Kuşadası Ticaret Odası'nda gerçekleşen toplantıya, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Belediye Başkanı Esat Altungün, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Emik, ADÜ Karacasu Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Hakkı Babalık, Kuşadası Kuyumcular Derneği Başkanı Özgür Evran ile İl Genel Meclis Üyesi Metin Akar ve TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar ile sektör temsilcileri katıldı.
Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası ilçede kuyum sektörünün yaşadığı sorunların çözümü için söz konusu bölümün ve yeni kurulan gemoloji laboratuvarının mutlaka Kuşadası'nda olması gerektiğini savundu.
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, ilçe temsilcilerinin yaptığı sunumların ardından önce laboratuvarı Kuşadası'na taşımayı önererek, ''İlk üç ay bir deneyelim, personel görevlendirelim, yaz dönemi içerisinde faydasını görürseniz okul için de girişimlere bulunalım'' dedi.