Aydın Valiliği ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte takdir alan öğrenciler 5 boyutlu film izlettirilerek ödüllendirdi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü"ne bağlı kurumlarda kalan öğrenciler 5 boyutlu sinema keyfini yaşadı.
Aydın"da Forum Aydın alışveriş merkezinin içinde hizmet veren 5D sinema işletmesinde düzenlenen etkinliğe Aydın Vali Yardımcısı Halil Kavcar, Aydın İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Özmen, 5D Sinema İşletmesi Müdürü Abuzer Kartal, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Çocukların teknolojiyi yakından takip etmelerinin son derece doğru bulduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Halil Kavcar, “Çocuklarımızın teknolojiyi takip etmeleri gerekiyor. Ne kadar yakından takip ederlerse çağı daha iyi kavramış olurlar. 5 D sinema işletmesiyle iş birliği yaparak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü"ne bağlı kurum ve kuruluşlarda kalan çocuklarımız bugün buradalar. 5 boyutlu sinema olarak adlandırılan ve çok özel teknolojiyle üretilmiş filmleri izlemelerini sağladık” dedi. Takdirname alan çocukları 5 boyutlu sinemayla tanıştırmaya devam edeceklerini belirten Canavar, “Amacımız burada yarın ülkemizi bizlerden devralacak çocuklarımızın, bilgi ve birikimlerinin yarına hazır olması. Biz bunu arzu ediyoruz. Umarım bu filmleri izleyen çocuklarımızın bakış açıları değişecektir” diye konuştu.
5 boyutlu sinemayı Abdullah Gül İlköğretim Okulu"nda 37 ve Ilıcabaşı İlköğretim Okulu"ndan 37 öğrenci izledi.