500 metrelik parkurda birbirleriyle yarışacak olan 10 ile 14 yaş arası özel eğitimli çocuklara tahtadan bir kupa ve farklı modellerde bisikletler hediye edilecek. Bu organizasyonu seyredenlere de Üsküdar Belediyesi tarafından sürpriz hediyeler dağıtılacak.

Üsküdar Belediyesi tarafından organize edilen ve Validebağ Korusu'nda ise son zamanlarda unutulmaya yüz tutan geleneksel çocuk oyunlarını tanıtma etkinlikleri yapılacak. Bu oyunların başlıcaları ise çelik çomaktan, seksek oyununa, kör ebeden, beştaş'a kadar 15 adet çocuk oyunu sergilenecek.

Çocuk oyunları kitaplarının dağıtıldığı, 1000 adet uçurtma ile topaçı çocuklarla buluşturacak olan Üsküdar Belediyesi Validebağ Korusu'nu tam bir şölen alanına çevirmeyi planlıyor.

Bu arada çocuk bayramı etkinlikleri kapsamında bu yıl 5'incisi gerçekleştirilecek olan Üsküdar Spor Oyunları'na 8 branştan toplam 3 bin 150 sporcu katılacak. Yarışmalar Bağlarbaşı Spor Salonu, Burhan Felek Atletizm Sahası ve Burhan Felek 50. Yıl Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

(CİHAN)