Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Yönetim Kurulu toplantısında katılan Aydıner, buradaki konuşmasında, ilk yaptıkları proje ihalelerinde çok sayıda belediye ve firmanın destek konusunda sıkıntıya düştüklerini kaydetti. 
     Aydın'dan 285 projenin teslim edildiğini, 108 projenin açıklandığını aktaran Aydıner, ''9 milyon liralık proje imzalandı. 15 milyon hedefimiz bulunuyor. GEKA'nın İller Bankası kanalıyla şu an tahsil etmesi gereken 18 milyon lira var'' dedi. 
     Aydıner, yapılan projelerin amacının iş ve istihdamı artırmak olduğunu vurgulayarak, ellerinde Aydın ve Muğla ile çok önemli bir veri bankası oluştuğunu söyledi. 
     Her şeyin önemli bir bedel ve kaynakla yapıldığına değinen Aydıner, ''İnsanlarımızın umutsuzluğa kapılmasını istemiyoruz. İl bazında 6 milyonluk destek yeterli olmuyor. Bunu biliyoruz. Bu desteği 15?18 milyon liralara çıkartmalıyız. Sektörel desteklemeler yaparak bu haksızlıkları önleyeceğiz' 'dedi. 
     
     -DEVLET İŞBİRLİĞİ SORUNLARIN ÇÖZÜMLENMESİNİ SAĞLAYACAK- 
     
     AK Parti Aydın milletvekili Ali Gültekin Kılınç da, sivil toplum kuruluşlarının devlete öncülük yaptığını ifade ederek, ''TÜMSİAD, tüm Aydın'ı kucaklayan bir dernek. Bölgesel kalkınmada projelerde ortak kalkınma konusunda hemfikir olduğumuz projeler var. Ülkemiz, topyekun kalkınma içerisinde çalışmalarını sürdürürken reel sektörün içerisinde olan işadamlarının çabalarını da görüyoruz. Devlet eliyle değil, özel sektörün çabaları ile kalkınmanın mümkün olduğunu gördük. Özel sektör olmazsa olmazlarımızdandır'' dedi. 
     TÜMSİAD Aydın Şube Başkan Vekili Nusret Ünal da, toplantıda dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.