Gözaltına alınan saldırganların güneydoğu gazisi olduğu anlaşıldı. Ankara'da endişe yaratan gelişmelerden sonra DTP'liler de saldırıları protesto için İl Başkanlığı önünde toplandı. Burada konuşan DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, terör örgütü PKK ile aralarında "halk bağı olduğunun herkes tarafından bilindiğini" söyledi.

Korkutan kurşun
DTP'ye dün gece ise silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı, Ankara Keçiören'deki DTP İlçe Başkanlığı binasına düzenlendi. Saldırıyı düzenleyen 4 kişiden Olcay A.'nın Tunceli, Hakkı Y.'nin ise ise Şırnak Gabar'daki çatışmalarda yaralandıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınan 2 gazinin Keçiören Gaziler Derneği'ne üye oldukları anlaşıldı.

Gece 03.00 sıralarında düzenlenen saldırının ardından polis, zanlıların bulunduğu, beyaz renkte BMW marka aracın izini sürdü. Tokat'ta 7 askerin şehit düşmesinin ardından, başkentte güvenlik önlemlerini artıran polis, aracı kısa süre içerisinde buldu.

İlçe Başkanlığı'na saldırı düzenlendi
Demokratik Toplum Partisi"nin (DTP) Ankara İl Başkanlığı ile Keçiören İlçe Başkanlıklarına saldırı düzenlendi.

İlk olarak saat 01.00 sıralarında DTP Keçiören İlçe Başkanlığı kimliği henüz belirlemeyen kişi veya kişilerce kurşunlandı. Olayın ardından gelen polis ekiplerinin incelemesi sonucunda ilçe başkanlığının camlarına 10 kurşun isabet ettiği belirlendi. Olayda kullanılan aracın, Altındağ"da terk edilmiş olarak bulunduğu öğrenildi.

Sabaha karşı yaşanan olayda ise Kızılay"daki DTP Ankara İl Başkanlığı"na molotofkokteyli atıldı. İl Başkanlığının camını kırarak içeriye düşen molotofkokteylinin çıkardığı yangın, İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Yangın nedeniyle binada maddi hasar meydana geldi.

TAHRİK EDEN AÇIKLAMA
DTP Tuncel Milletvekili Şerafettin Halis, terör örgütü PKK ile aralarında "halk bağı olduğunun herkes tarafından bilindiğini" söyledi.

Parti binalarına yönelik saldırıları protesto eden DTP"liler, partilerinin Ankara İl Başkanlığı önünde toplandı.

Gruptakiler adına açıklama yapan DTP Ankara İl Başkanı Songül Erol Abdil, "yapılan açıklamaların ardından son günlerde meydana gelen olayların gerçekleştiğini, Kürtlern bu tehditlerden korkmadığını" söyledi. "Kürtlerin DTP öncülüğünde örgütlü olduğunu" anlatan Abdil, "Türkiye"de barışın sabote edilmemesi gerektiğini ve barışın olması için mücadelelerini sürdüreceklerini" kaydetti.

Gruptakiler arasında yer alan DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ise bir gazetecinin, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek"in açıklamalarını hatırlatması üzerine, "Batasuna ile paralelliklerinin olmadığını, Batasuna"nın ayrılıkçı bir örgütün yandaşı olduğunu" söyledi. Halis, "Batasuna ile aramızda paralellik görenlerin 1978 İspanya Anayasası"nı önce Türkiye"ye getirsinler" dedi.

"PKK ile aramızda bir halk bağı var" diyen Halis, "Aynı kitle, aynı topluluk, aynı halkın talepleri doğrultusunda bir paralellik gösteriyoruz.

Yöntem, biçim olarak ayrıyız. Biz yasal, siyasal zeminde bir örgütüz, partiyiz" şeklinde konuştu./milliyet