Akbük Belediye"sinin 2011 yılı tahmini bütçesi 7,5 milyon TL olarak kabul edildi. Konuyla ilgili bilgilere veren Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı “Kasım ayı görüşmelerimize 2011 yıl tahmini bütçemiz 7,5 milyon TL olarak oy birliğiyle kabul edil. Akbük halına hayırlı olsun” dedi.
Başkan Sandalcı, Çamlı Burun ile Bozbük arasındaki imar çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Yüzde 90 oranında Bakanlığa sunulacak şekilde Meclis üyelerimizle birlikte hemfikir olduk. Tüm sivil toplum örgütlerini, siyasi parti temsilcilerini ve halkı davet ederek projeye fikirleri ve önerilerini dahil ettik. İmar planını Turizm Bakanlığına yakın zamanda sunacağız. Şayet Bakanlık projeyi uygun bulursa onaylayacak, uygun bulmazsa, onama yetkisi Turizm Bakanlığına ait, onayladığı şekilde gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Bütçe görüşmeleri tamamlandığını söyleyen ve bu yılki bütçenin 7.5 milyon TL. olarak öngörüldüğünü söyleyen Başkan SANDALCI; “meclisimiz bütçeyi oybirliği ile kabul etti.. Bugün yapılacak meclis gündemlerinizde en önemli olan madde, Çamlı Burun"la Bozbük arasındaki imar planları yapımı idi. Onunla ilgili olarak da son durumu görüşeceğiz..Yüzde Doksan oranında Bakanlığa sunulacak şekilde Meclis üyelerimizle birlikte hemfikir olduk. Biliyorsunuz onunla ilgili olarak Akbük"te ilk defa bir çalışma yapıldı.. Tüm sivil toplum örgütlerini, siyasi parti temsilcilerini ve halkı davet ederek projeye fikirleri ve önerilerini dahil ettik. Hazırladığımız imar planını Turizm Bakanlığına yakın zamanda sunacağız. Çünkü mecliste bu plan oybirliği ile geçecek gibi gözüküyor. Şayet Bakanlık projeyi uygun bulursa onaylayacak, uygun bulmazsa, onama yetkisi Turizm Bakanlığına ait, onayladığı şekilde gerçekleştireceğiz.” dedi.