CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Bahçeli"nin memleketi Osmaniye"de konuştu, Başbakan"a “Yüreğin varsa televizyonda karşıma çık” diye meydan okurken “Referandumda yüzde 65 hayır çıkar” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün, Osmaniye"de yapacağı miting öncesi Adana"nın Ceyhan İlçesi"ne uğradı. Namık Kemal Mahallesi"ndeki miting alanında yaklaşık 2 bin kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu, "Başbakan Kemal" sloganları ile karşılandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, özetle şöyle konuştu:

BİZE GÜÇ VERİN: Bize yetki, güç verin onlara hesap sormak bizim boynumuzun borcu. Başbakanlık benim elimde değil, sizin elinizde kararı siz verin. AK Parti"yi tarihe siz gömeceksiniz. Hiç meraklanmayın yola çıktık, bu memlekette yolsuzluk yapan, kul hakkı yiyen, emeğe değer vermeyen bir iktidarı sandığa gömmek sizin elinizde, söz verin 12 Eylül"de hayır oylarıyla sandığa gömmeye. Türkiye"de değişim, alın teri, devrimi olacak. Sadece ve sadece karanlıklar kaybedecek. Sayın Başbakan diyor ki; "Bunlar hiç anayasa değişikliklerini millete anlatmıyorlar." Biz anlatıyoruz, ben Başbakana dedim ki; "Adam gibi adamsan, yüreğin var mı? Çık karşıma tartışalım televizyonlarda." Recep beyin yüreği yeter mi? Cesaret edemez, yaptığın doğruysa her yerde anlatacaksın bana da anlatacaksın.

REFERANDUM SONUCU: “Evet" çıkarsa artık yargı ihale yolsuzluklarına da bakamayacak. Hak aramıyorsa bir toplum orada demokrasi özgürlük yoktur. Biz "hayır" deyip, hakkımızı özgürlüğü arayacağız, değişimin yolunu arayacağız. "Yüzde 65 hayır çıkar" diyor arkadaşlar. AKP"nin sallanması demektir, AKP"yi silkeleyeceğiz, AKP"de yiyiciler, köşe bölücüler, ihaleye fesat karıştıranlar, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler var. "Hayır" diyeceğiz değişimin yolunu açacağız. Karun gibi zengin oldular, köşeyi döndüler, anayasa ile milletin başına firavun olmak istiyorlar. Biz gazetelere "ilan verelim" dedik, 1 sayfa 40 bin lira. Bunlar nereden buluyor bu parayı, biliyorsunuz değil mi? Bunlardan kurtulmanın yolu 12 Eylül ondan sonra genel seçimler.

KENAN"DAN OLMA, RECEP"TEN DOĞMA: Kılıçdaroğlu daha sonra Osmaniye"ye geçti ve alandaki "Kenan"dan olma Recep"ten doğma anayasaya hayır" yazılı pankarta dikkat çekerek şöyle dedi: “Bu anayasaya ülkemizi sevdiğimiz, demokrasiyi, bağımsızlık istediğimiz için "Hayır" diyeceğiz. Diyorlar ki; "12 Eylül"den hesap soracağız", sorabilirler mi? Soramazlar çünkü bunlar 12 Eylül"ün yetiştirmeleri. Kalkacaksın Kenan Paşa"nın yetiştirmesi olacaksın sonra da "Ben 12 Eylül"den hesap soracağım" diyeceksin, kimse yemez bunu.

Baykal, gelirse mutluluk duyarım

Kılıçdaroğlu, dün Adana"ya hareketinden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan"ın, “Türban konusunda CHP eğer samimiyse 13 Eylül"de gelsin, çözelim” şeklindeki sözlerini hatırlatarak, yine “Sizin bir yanıtınız olacak mı?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, kendisinin Erdoğan"a daha önce bir soru sorduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, “Benim sorum şuydu; 2006 tarihinde TBMM"ye sayın Başbakan"ın imzasıyla bir kanun teklif geldi. Bu teklif, terör örgütünün kurucusu ve üyelerine af getiriyor. Bu terör örgütünün kurucusu kim? Başbakan, bu soruya önce yanıt versin.”

Bir başka gazetecinin, “7 Eylül"deki Antalya mitingi için sayın Baykal"ı arayıp davet edecek misiniz? Bir konuşma yapmasını isteyecek misiniz?” sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, “Baykal gelirse, bundan büyük bir mutluluk duyarım. Konuşma yaparsa daha da mutlu olurum” dedi. Kılıçdaroğlu, “Arayıp davet edecek misiniz?” sorusuna ise, “Elbette, niye olmasın?” karşılığını verdi.

"Evet" çıkarsa hakimin arkasında "Adalet bakanın mülkü" yazacak

CHP Basın Bürosu"ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, CHP Brüksel Temsilcisi Kader Sevinç aracılığıyla Avrupalılar"a mesaj gönderdi. Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti: “Avrupa Birliği standartlarında bir HSYK"yı oluşturmanın şartları bellidir. Bunlar, Adalet Bakanı, HSYK Başkanı olmayacak, Adalet Bakanı müsteşarı HSYK"da yer almayacak, HSYK üyeleri kendi başkanlarını kendileri seçecek, hakim ve savcılar hakkında soruşturma başlatma yetkisi Adalet Bakanında değil HSYK"da olacak. AKP"nin anayasa değişikliğiyle yapmak istediği ise şöyle; Adalet Bakanı, HSYK"nın Başkanı olmaya devam ediyor, Adalet Bakanı Müsteşarı HSYK üyesi olarak kalmaya devam ediyor, HSYK"nın yönetim ve temsil yetkisi Adalet Bakanına veriliyor, hakim ve savcılar hakkında soruşturmaya izin verme yetkisi Adalet Bakanına veriliyor, Kurulun Genel Sekreterini atama yetkisi Adalet Bakanına tanınıyor, HSYK"nın üç daire halinde çalışacağı hükme bağlanıyor ama bu dairelerin oluşumu ve iş bölümü gibi konuların kanunla düzenleneceği belirtiliyor, böylece hükümete bu alanda da istediği düzenlemeleri yapma yetkisi veriliyor. Bu değişikliğe "evet" denilmesi halinde olacak olan şu; Allah düşürmesin ama bundan sonra yolunuz mahkemeye düştüğünde, hakimin arkasındaki tabelada şöyle yazacak "adalet, bakanın mülküdür."”