13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkan Şengün, 13 sanığa tahliye istedi ancak üyeler karşı çıktı!

İSTANBUL 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Birinci Ergenekon Davası"nın ara kararlarını dün açıkladı. Davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza mahkemesi, Danıştay davası sanığı Osman Yıldırım ile Ergenekon davası sanığı Ümit Sayın"ı Terörle Mücadele Kanunu gereğince koruma sağlanması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı"na yazı yazılmasına karar verdi.

Tahliye talepleri reddedildi

Sayın hakkındaki tahliye talebini gündemine almayan mahkeme, Sayın"ın Tanık Koruma kanunu kapsamına alınıp alınmayacağıyla ilgili rapor hazırlanmasına karar verdi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün ile üyeler Hasan Hüseyin Özese ve Sedat Sami Haşıloğlu arasında tahliyeler yönünde görüş ayrılığı yaşandı. Başkan Şengün daha önce Muzaffer Şenocak, Emin Gürses, Kemal Kerinçsiz, Hayrettin Ertekin, Hüseyin Görüm, Erkut Ersoy, Muhammed Yüce, Selim Akkurt, Hikmet Çiçek ve Nusret Senem"in tahliyesini istemişti. Şengün, son olarak Mehmet Demirtaş, Zekeriya Öztürk ile İsmail Yıldız"ın da tahliyesini istedi.

Şengün, "Tahliye" dedi

Başkan Şengün, "tutuklu sanıkların tutuklu kaldıkları süre ve toplum içindeki konumları dikkate alındığında bu aşamadan sonra bu kişilerin kaçma ve saklanma şüpheleri bulunmadığı ve gerekirse haklarında adli kontrol uygulanarak"sanıkların tahliyesi yönünde oy kullanırken, iki üye hakim karşı çıktığı için sanıkların tahliye talebi oy çokluğuyla reddedildi.

Belgeler MİT, emniyete...

Mahkeme heyeti operasyonlar sırasında ele geçirilen ve iddianamede örgüt belgeleri olduğu öne sürülen belgelerin birer örneklerinin MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı"na gönderilerek bu belgelerin evveliyatlarının olup olmadığı, daha önce herhangi bir yerde ele geçirilip geçirilmediği ve örgütsel nitelik taşıyıp taşımadığına ilişkin daha önceden bir tespitin yapılıp yapılmadığına sorulmasına karar verildi./vatan