Aydın'ın Didim ilçesinde 28 Şubat'ta 3 kız çocuğunun annesi Dilek Atalay, sokak ortasında oğluna iftira attığı bahanesiyle kendisini durduran Orhan İ. tarafından tabancayla 6 kurşun sıkılarak öldürüldü.

Yeniasır gazetesinden Kazım Yörükce'nin haberine göre, cinayetin ardından annesiz kalan 3 kızıyla birlikte İzmir'e yerleşen Erhan Atalay, Yeni Asır'a konuştu. 20 yıllık hayat arkadaşının, sarkıntılığa uğrayan bir kızı korumak istediği için canından olduğunu belirten acılı koca, "Eşimi öldürerek yuvamızı darmadağın eden o caninin en ağır cezayı almasını istiyorum" dedi.

'VELİ KAVGASI' DEMIŞLERDİ

Dilek Atalay, bir ay önce Didim Emniyet Müdürlüğü'nden çıkıp evine giderken silahlı saldırıya uğradı. Atalay'ın ölümüyle 4 yaşındaki Hira, 9 yaşındaki Irmak ve 17 yaşındaki Yağmur annesiz kaldı. Çıkan haberlerde, 'Veli kavgası' olduğu belirtilen cinayetle ilgili ayrıntıları ortaya çıktı.

'O ŞİKAYET ETMEDİ'

Erhan Atalay, "Eşim ev hanımıydı. Çocuklarını okuldan alıp eve gelirdi. Bugüne kadar hiç kimseyle tartıştığını görmedim. Olayın başlangıcında eşim, kızımın sınıftan arkadaşı olan kızın ailesinin evine oturmaya gitmiş, burada kızım annesinden telefonunu istemiş ve arkadaşının odasına gitmiş. Eşim daha sonra telefonu aldığında uygunsuz sitelere girildiğini görünce 'Kızım bu ne?' demiş. Kızım da arkadaşının o sitelere girdiğini söylemiş. Eşim çocuklara psikolojik destek verilmesi için durumu sınıf öğretmenine anlatmış. O kız çocuğu, komşusunun oğlunun kendisine uygunsuz filmler izleterek sarkıntılıkta bulunduğunu ağlayarak itiraf etmiş. Okul yönetimi tarafından polise şikayette bulunulmuş. Eşim de bu yüzden karakolda ifade verdi. Eşim sadece o kızı korumak istedi, polise şikayette bulunan o değildi" dedi.

'SENİ DE VURACAĞIM'

Eşinin olay esnasında iki kızına kurşunların isabet etmemesi için siper olduğunu ifade eden Atalay, "Kızımın söylediğine göre o cani, kimseyi yanına yaklaştırmayıp eşim can çekişirken sigara yakmış. Ben kendisini tanımıyorum ancak cinayetten sonra beni aradı. 'Karını vurdum, seni de vuracağım' diye tehdit etti. Kuşadası'nda inşaat işçisiyim. Eşimin kaldırıldığı Aydın Devlet Hastanesi'ne geldiğimde acı haberini aldım" diye konuştu.

'İNSANLIK GÖREVİYDİ'

Baba Atalay, 3 kızını annesiz bırakan caninin en ağır cezayı almasını istediklerini belirterek, şunları söyledi: "Eşim kimseyi şikayet etmedi. Kimseye iftira atmadı. Kimseye ithamda bulunmazdı. Sadece üzerine düşen insanlık görevini yaptığı için başına bu olay geldi. Hiçbir kabahati olmayan eşimi öldüren o caninin en ağır cezayı alması için elimden gelini yapacağım."

Öte yandan cinayetin ardından tutuklanan Orhan İ'nin ailesine iftira atıldığını ve namusunu temizlemek için cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi.