SAKARYA'nın Sapanca İlçesi'nde, bir ilköğretim okulunda, Hayat Bilgisi dersinde "Yabancılarla ilişkiler" konusu, tacizi ortaya çıkardı. 4 öğrenci mahallelerindeki tesisatçının kendilerini taciz ettiğini ileri sürdü. Tesisatçı A.M., Adli Tıp Kurumu Kocaeli Şube Müdürlüğü'nün "Çocukların beden ve ruh sağlığı bozulmamıştır" raporu üzerine, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Geçen yıl kasım ayında meydana gelen olayda, 22 Haziran İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi F.Z.D., Hayat Bilgisi dersinde işledikleri "Yabancılarla İlişkiler" konusu sırasında, sınıf öğretmeni Nihan Yalçın"a mahallelerinde komşuları olan tesisatçı A.M."nin kendisini evine götürüp cinsel tacizde bulunduğunu anlattı. Öğretmen Yalçın, durumu okul yönetimine bildirdi. Diğer sınıflarda öğrenim gören ve F.Z.D. ile aynı mahallede oturan yaşları 7 ve 9 arasında değişen Z.S.E., R.E. ve N.Y. adlı 3 öğrenci de aynı kişinin kendilerine de tacizde bulunduğunu söyleyince durum ailelerine bildirildi. Aileler Sapanca Adliyesi"ne giderek A.M.'den şikayetçi oldu.
Mahallesindeki 4 çocuğa taciz iddiasıyla tutuklanan 54 yaşındaki 3 çocuk babası A.M., Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada suçlamaları kabul etmedi. Çocukları tanıdığını ancak cinsel tacizde bulunmadığını söyleyen tesisatçı, Adli Tıp Kurumu Kocaeli Şube Müdürlüğü'nden verilen, "Çocukların beden ve ruh sağlığı bozulmamıştır" raporu üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Aileler, mahkemenin bu kararına tepki gösterdi. Cinsel tacize uğradığı iddia edilen çocuklardan F.Z.D.'nin annesi A.D. kızının psikolojisinin bozulduğunu, çocuğunun sınıfta sıranın altına gizlenerek yüzünü kapatmaya başladığını söyledi. Diğer çocukların aileleri de, tesisatçının çocukları çeşitli bahanelerle evine çağırıp cinsel tacizde bulunduğunu ileri sürdü. Ailelerin avukatı da Adli Tıp Kurumu'ndan verilen rapora itiraz edeceklerini söyledi.
A.M., "15 yaşından küçük çocuğa cinsel istismar" suçundan her bir çocuk için ayrı ayrı, 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Milliyet