Aydın'da dersaneye giden küçük yaştaki kız çocuklarına "ben öğretmenim" diyerek yaklaşıp Elle taciz ettiği ileri sürülen ve polis tarafından gözaltına alınan M.B. (53), çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bir süre önce Hatay'dan kente geldiği öğrenilen M.B.'nin daha önce de poliste, aynı suçtan kaydının bulunduğu ortaya çıktı. 

 
Olay, Atatürk Parkı'nda geçen Pazar günü saat 08.00 sıralarında meydana geldi. Hatay'da, güvenlik kamerası tesisatı yapan bir fabrikada çalışan M.B., firmanın Aydın'da üstlendiği işi yapmak için mesai arkadaşlarıyla 15 gün önce kente geldi. Mesai arkadaşlarına, "Ben her sabah spor yaparım, spor yapmadan duramam" dedikten sonra yürüyüşe çıktığı öğrenilen M.B., Egemenlik Parkı'nda B.C. (17), Yağcılar Çarşısı'nda M.N.A. (17) ile Atatürk Parkı'nda da N.Ö.'yü (18) iddiaya göre el ve sözle taciz etti. Dershaneye giden üç kızın önüne çıkan ve "ben öğretmenim" diyerek yaklaşan M.B.'nin genç kızların elini tutup, "çok güzelsin, ne kadar büyümüşsün" gibi sözlerle taciz ettiği öne sürüldü. 
 
YANLIŞ ANLAŞILMIŞ 
Üç kızın şikayetçi olması üzerine Efeler Polis Merkezi ekipleri tarafından Atatürk Parkı'nda yakalanan M.B.'nin, yapılan incelemede Hatay'da da benzer suçtan poliste kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Polisteki ifadesinde, "Kızlara çok güzelsin dedim ama yanlış anlaşıldım" dediği öğrenilen M.B. mağdur kızlar tarafından da teşhis edildi. Emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen M.B.'nin çıkarıldığı mahkemede de "Benim de iki kızım var, kötü bir niyetim yoktu. Yanlış anlamışlar" diye ifade verdiği öğrenildi. M.B., mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
 
yalan-soyleyip-taciz-etti.jpg