Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütünün Fransa, İtalya ve Belçika kadın kolları sorumluları "Nurjin" kod adlı Z.T, "Rojin" kod adlı Ö.T, "Melal" kod adlı B.A., "Amara" kod adlı A.Ö. ve "Berivan" kod adlı N.K. "cinsel tacize uğradıklarını" iddia ettiler. Terör örgütünün üst düzey sorumluları tarafından "taciz edildiklerini" öne süren beş kadın örgütten ayrılma kararı aldı.

Terör örgütünü terk eden kadın kolları sorumlularının, yaşadıkları tacizi PKK"nın Avrupa yapılanmasının başındaki Sabri Ok"a ilettikleri ve Irak"ın kuzeyine gönderilmeyi talep ettikleri; ancak Sabri Ok"un Avrupa yapılanmasında "otorite boşluğu yaşandığı izlenimi vermemek" için bu talepleri geri çevirdiği kaydedildi. Sabri Ok"un, kadınların ısrarcı davranışları karşısında "sessiz kalmaları, aksi takdirde cezalandırılacakları" yönünde tehditte bulunması üzerine kadınların ayrılma kararına vardıkları belirtildi.

Öte yandan, terör örgütünün sözde Brüksel sorumlularından "Azad" kod adlı A.G"nin, Belçikalı bir kadınla birlikte yaşadığının ve kadının hamile olduğunun ortaya çıkması üzerine "özeleştiri" vermek üzere Kandil"e çağrıldığı, ancak "infaz" korkusuyla örgütten kaçtığı öne sürüldü.

İran"da geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen bir operasyonda yaralı olarak ele geçirilen örgütün sözde bölge sorumlularından "Amina" kod adlı Ayşe A"nın 4 aylık hamile olduğu ortaya çıkmıştı.

Terör örgütünün Fransa, Kıbrıs Rum Kesimi, Almanya, Belçika, İsviçre ve Irak"taki yapılanmalarında, geçen yıl, örgütte yasak olan "gönül ilişkisi" nedeniyle kaçışlar yaşanmıştı. - milliyet