İddiaya göre 4 kadın, Üsküdar'daki Altunizade ve Burhaniye Metrobüs Durakları ve bu duraklara bağlantı sağlayan üst geçitlerde bir kişinin kendilerini taciz ettiği yönünde şikayette bulundu. Şikayetler üzerine harekete geçen polis, metrobüs duraklarında pusuya yattı. Güvenlik kameraları da incelenerek, şüphelinin eşkali belirlendi. Çalışmalar yaklaşık bir ay sürdü.

Şüpheli, bir kadını taciz ettiği üzerinde bulunan tişörtle metrobüs durağına gelince polis şahsı kıs kıvrak yakaladı. Güven timlerinin bir hafta boyunca nöbet tutarak yakaladığı şüphelinin 22 yaşındaki A. S. olduğu anlaşıldı. Üsküdar Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen A.S. sorguya alındı.

Bu arada taciz şikayetiyle polise başvuran 4 kadın da emniyete gelerek zanlıyı teşhis etti. Emniyetteki işlemleri tamamlanan A.S., daha sonra Üsküdar Adliyesi'ne çıkartıldı. A.S. 'nin taciz olaylarını tenha saatlerde yaptığı ve özellikle yalnız kadınları gözüne kestirdiği belirtildi. Tanınmamak için sürekli tişört değiştirdiği anlaşılan A. S.'nin, daha önce park ve bahçelerde de taciz olaylarına karıştığı öğrenildi.