66 yaşındaki Douglas Dishon, Amerika'da işlediği çocuk tacizi suçlarından mahkemeye çıkarılacaktı. Ancak o ve karısı Vicky, 10 milyon dolarlık kefaletin 300 bin dolarını ödediler.
13 Temmuz 2005 tarihinde, 300 bin dolar kefalet yatıran Dishon, karısını da alarak Meksika'ya kaçtı ve orada yaşamaya başladı.
Douglas'la evlendikten kısa bir süre sonra kocasının "gizli" yönünü keşfeden Vicky, bunu görmezden geldi. Hatta kocası, aile yakınlarından küçük bir kızı taciz ettiğinde de buna göz yumdu.
Küçük kız başına gelenleri Vicky'ye anlattığında, önce yalancılıkla suçlandı, ardından ona bu tür hareketlerin aile üyeleri içerisinde normal olduğunu, konuşulmaması gerektiğini açıkladı.
Yine de küçük kız bunların yanlış olduğunu düşünerek polise gitti. Ancak kızı tehdit eden Dishon, suçlamalardan vazgeçilmesini sağladı ve yedi yıl boyunca kıza tecavüz etmeye devam etti.
Alkol ve uyuşturucu kullanmaya başlayan Vicky, kocasının 9 yaşındaki bir erkek çocuğu tacizine bile şahit oldu.
Sonunda, 2005 yılında Dishon'ın kurbanları aleyhinde tanıklık etme kararıyla polise gittiler.
Hapsedildikten kısa bir süre sonra kefalet ödeyerek hapisten çıkan Dishon ve karısı, Meksika'ya kaçtılar.
Burada Ben ve Sonnie Waller isimleri altında yaşamaya başlayan çift, kavgalarıyla komşuların dikkatini çekti.
"Ben"in sürekli "Sonnie"yi dövdüğünü söyleyen komşular, uzunca bir süre Sonnie'yi göremediklerinde bundan şüphelenip polise başvurdular.
Polise karısının doğal yollardan öldüğünü, kaçak göçmenler oldukları için de onu kendi imkanlarıyla gömdüğünü söyleyen Dishon'ın yalanı, karısının "mezarı" açılınca farkedildi.
Kadın dövülmüş ve diri diri gömülmüştü. Ölüm nedenini "boğulmak" olarak açıklayan Meksika polisi, Dishon'ın ülkelerinde yargılanmak için çok uğraşması üzerine şüphelenip, Amerika'yla bağlantı kurdular.
Meksika'da serbest bırakılmasından kısa bir süre önce Amerika'daki suç kayıtları gelen Dishon, şimdi Arizona'ya geri gönderildi ve yargılanmak üzere kefaletsiz olarak hapsedildi. / milliyet