İZMİR'in Menderes İlçesi'ne bağlı Değirmendere Beldesi'ndeki Ataköy İlköğretim Okulu'nda 4 kız öğrenciyi elle taciz ettiği iddiasıyla tutuklanan evli ve 3 çocuk babası öğretmen 52 yaşındaki İlhan T., yargılandığı İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay geçen yıl 21 Kasım'da taşımalı sistemle eğitim veren Ataköy İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. İlhan T., iddiaya göre sınıfta kız öğrenciler S.A., S.D., F.M. ve F.T.'yi kucağına oturtup, elle taciz etti. Kızlar sürekli bu şekilde kendilerini taciz eden öğretmenleri ile ilgili durumu ailelerine söyledi. Aileler de okul müdürüne konuyu iletti. Müdür de bu olayı bir tutanakla Menderes Kaymakamlığı, İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlüklerine bildirdi. Çocukları ve öğretmeni dinleyen müfettişler raporlarını hazırlayıp, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılığın isteğiyle geçen 3 Ocak'ta jandarma tarafından gözaltına alınan İlhan T., Adliye'ye sevk edildi. Mağdur çocuklar, psikolog gözetiminde savcıya verdikleri ifadelerinde olayı tüm ayrıntılarıyla anlattı.
Duruşmaya tutuklu yargılanan öğretmen İlhan T., avukatları, tacize uğradığı iddia edilen öğrenciler S.D. ve S.A. ile aileleri katıldı. Öğretmen İlhan T., öğrencilerini evladı gibi sevdiğini söyledi, “Ben onlara bir babanın evladına sarıldığı gibi sarılıyordum. Taciz gibi olaylarla ilgim, alakam olmadı. Çocuklar omuzuma yaslanıp elimden tutuyorlardı. Neden olduysa yanlış anlaşıldım” dedi.
Yargılama sonunda öğretmen İlhan T., 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.