İÇİŞLERİ Bakanlığı, İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde kaymakamlık yapan, daha sonra emekliye ayrılan Zeynel Abidin Müfit Yavuz hakkında 2 sekreterine cinsel taciz suçlamasıyla açılan soruşturmada, `Memuriyetten men' cezası verdi. Eski kaymakamın ceza davası ise sürüyor.

Gaziantep Vali Yardımcısı iken 2004 yılında Güzelbahçe Kaymakamlığı'na atanan ve 3 yıl bu görevi yapan Yavuz geçen yıl eylül ayı sonunda Zonguldak Hukuk İşleri Müdürlüğü'ne atandı. Yavuz, bu atamanın ardından emekli olup memuriyetten ayrıldı. Rütbe indiriminin ardında, eski kaymakamla çalışan iki sekreterin cinsel taciz suçlaması ve buna bağlı olarak açılan soruşturma olduğu sonradan anlaşıldı. Kaymakamlık özel kaleminde çalışan .T. ve F.E.'nin kaymakamdan şikaytçi oldukları ortaya çıktı. Kaymakamın sekreteri Ö.T. cep telefonuna gelen `Teninin kokusunu özledim. Sana sarılmayı özledim. Saçının yumuşaklığını özledim' yazılı mesajlar nedeniyle savcılığa ve valiliğe başvurdu. Eski sekreter F.E. de Ç.T.'nin iddialarını doğrulayıp, benzer tacizlere maruz kaldığını söyledi.

11 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İçişleri Bakanlığı ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında iki ayrı soruşturma açılan eski kaymakam Yavuz hakkında, savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonunda, İzmir 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Tutuksuz yargılanan eski kaymakam için iki ayrı `cinsel taciz' suş undan 2 kez 2 yıla kadar, `cinsel saldırı'dan da 7 yıla kadar olmak üzere toplam 11 yıla kadar hapis cezası istendi.

Önceki duruşmalarda ifade veren sekreterler Ç.T. ve F.E., cinsel taciz olaylarını ayrıntılı olarak anlattı. ş' .T., "Odaya girdiğimde başının ağrıdığını söyledi, ovmamı istedi. Yanına koltuğa oturttu. Ellerini bacaklarımın üzerinde dolaştırmaşa başladı. Bu durumdan kurtulmak için hamle yaptım. Koltuktan yere düştüm. Ensemden tututup arkama geçti. Elinden zor kurtuldum" dedi. Diğer sekreter F.E. ise "Sekreterlik yaptığım dş" nemde kaymakam bey giyimime çok karışıyordu. Kendisinin rahatsız edici bakışlarından kuşkulandım ve kapalı giyinmeye başladım. Kaymakam bey, makam masasından bilgisayar karşısında porno siteler seyrediyordu. Çok kez bu vaziyette gördüm" diye konuştu

SUÇLAMAYI REDDETTİ

İstanbul'da yaşayan ve talimatla 18 sayfa yazılı savunma yapan eski kaymakam Zeynel Abidin Müfit Yavuz, olayların bir iftira ve siyasi komplo olduğunu iddia ederek suçlamaları kabul etmedi. 38 yıllık meslek hayatı boyunca hep haklının, fakirin ve doğrunun yanında olduğunu savunan eski kaymakam, "F.E. bana komplo kurmuş ve bütün konuşmalarımızı, kaydetiği ses cihazıyla siyasi parti görevlilerine aktarmıştır. Ben kendilerine bir ağabey gibi davrandım" dedi.

Bu arada İçişleri Bakanlığı soruşturma sonucunu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme heyeti, Bakanlıktan gelen yazıyı okudu. Yazıda, eski kaymakam hakkında yapılan disiplin soruşturması sonunda, memuriyetten men edilmesi yönünde karar alındığı belirtildi. Soruşturma başladığında tayin edildiği yeni görevine başlamak yerine emekliliği seçen eski kaymakam hakkındaki memuriyetten men cezasının yaptırımı kalmadı.

Dava ertelenirken mahkeme heyeti, eski kaymakamın isteği üzerine, Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran ve şoförü Mehmet Cengiz'in tanık olarak mahkemeye çağrılmasına karar verdi. Yavuz'un avukatları, memuriyetten men cezasına itiraz edeceklerini söyledi.
DHA